Äripäev • 21. august 2015 kell 8:41

Tööstuses märgatav hinnalangus

Tööstussektorit tabas hinnalangus  Foto: Andres Haabu, Äripäev

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks kahanes tänavu juulis aastases võrdluses tervelt 3,1 protsenti, teatas statistikaamet. Võrreldes juuniga on langus 0,8 protsenti.

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksit mõjutas juulis võrreldes eelmise kuuga keskmisest rohkem hindade langus mäetööstuses, kütteõlide ja puittoodete tootmises, samuti hindade tõus elektroonikaseadmete tootmises ning elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2015. aasta juulis võrreldes juuniga -0,6% ja võrreldes 2014. aasta juuliga -4,0%. Eelmise kuuga võrreldes langesid juulis keskmisest enam naftasaaduste, rõivaesemete, põllumajandussaaduste ja turbatoodete hinnad, samas tõusid elektrienergia ja mööbli hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2015. aasta juulis võrreldes juuniga -0,6% ja võrreldes 2014. aasta juuliga -3,2%. Eelmise kuuga võrreldes langesid juulis keskmisest rohkem jalatsite, põllumajandussaaduste, rõivaesemete ning naftasaaduste hinnad, samas tõusid elektrienergia ning paberi ja pabertoodete hinnad.

Hetkel kuum