Artikkel
  • Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Kolhethi - Pärnu parima teenindusega söögikoht!

    Gruusia roogasid pakkuv Pärnu söögikoht Kolhethi on teeninduse poolest peajagu üle kõigist suvepealinna söögikohtadest – teenindaja oli kiire, asjalik ja abivalmis.Foto: Meeli Küttim

    Vaatamata sellele, et Gruusia ehk Georgia pole just esimese järgu kulinaariamaa, on ta Eestis esindatud päris mitme restoraniga. Üks neist koduse miljöö ja eriliselt hea teenindusega Kolhethi Pärnus.

    Kolhethi

    23 p (30 võimalikust)Toit ja jook: 7 p Teenindus: 10 p Interjöör: 6 p 

    Aadress: Kuninga 36, PärnuTelefon: 5629 6555Avatud: E–P 12–22Põhiroogade hinnavahemik: 9-13,5 eurot

    Varasemaid Äripäeva restoraniteste loe aadressilt www.aripaev.ee/restoranitest 

    Kolhethi menüü lükkab ümber müüdi, et grusiinid söövad vaid lambašašlõkki. Lammas muidugi on menüüs olemas, kuid mitte ainult šašlõki kujul, vaid ka supiks ja hautiseks tehtult ning hinkalite täidisena – looma “ninast sabani” ärasöömine on uus ja trendikas ainult Lääne-Euroopa, mitte Kaukaasia (ega ka mitte eestlaste) jaoks.
    Lihtsad naudingud
    Küpsetatud lambaliha praekartulite ja köögiviljadega oli nii traditsiooniline, kui üks lihtsa söögikoha liha-kartul iganes saab olla: tohutu kogus kartuleid, sibularõngad, külm tomatine vürtsikaste ja liha, mis pärines tõeliselt lambalt, mitte tallekeselt. Lihal oli maitset ja struktuuri, see oli parajalt pehme ja väga maitsev. Kellel lambaliha ülimaks hinnanguks on “lambamaitset polnud üldse tunda”, sellel Kolhethisse asja ei ole, kes aga lammast tõeliselt armastab, ei lase ennast ehk ka meeletust kartuliportsjonist heidutada.
    Gruusia on üks maailma vanimaid veinimaasid, seda teatakse siinkandis hästi, aga kuidas nende veinid maitsevad ja kuidas neid toiduga kokku sobitada, seda enamasti mitte. Tänuväärse ettevõtmisena teeb Kolhethi menüü selle kliendi eest ära: pearoogade juures oli kirjas, milline vein selle juurde kõige paremini passib.
    Kaks asja, ilma milleta Gruusia kööki ette ei kujuta, on Kreeka pähklid ja suluguni juust. Kolhethi tipproaks oli minu jaoks Adžaaria hatšapuri – soe suluguni juustuga tehtud pirukas, mille täidisele oli lisatud poolvedel muna. Lihtne roog, aga kui mõnus oli suure lapiku küpsetise otsast tükke rebida, neid munasse kasta ja Gruusia veini kõrvale ampsata. Üks minu pähkliseid lemmikuid Gruusia köögis on badrižani ehk Kreeka pähkli püreega baklažaaniviilud. Kolhethi versioonis olid need üpriski iseloomukad, tugevalt küüslaugused.
    Tipptasemel teenindus
    Magusamenüü üllatas kahe väga erilise roaga. Senised Gruusia köögi magusad kogemused polnud bahlavast-baklavast eriti kaugemale ulatunud, Kolhethi pakkus sellele lisaks aga veel ka magusat mee, rosinate ja Kreeka pähklitega plovi ja joanat, kontsentreeritud viinamarjamahlast tehtud kisselli jäätisega. Omapärased road olid mõlemad – soe kissell jäätisega on keskmisele eesti maitsele ehk vastuvõetavam kui magus plov.
    Paremad kui Kolhethi mõnusad Gruusia veinid, paremad kui nende Kreeka pähklised road oli aga sealne teenindus. Pärast ligi kümmekonna Pärnu söögikoha külastust julgen väita, et Kolhethis töötab linna parim ettekandja, tänu kellele oli väike kodune Kolhethi peajagu üle kõigist Pärnu nooblitest restoranidest. Nime ei ütle, muidu jääb Kolhethi temast kohe ilma.
    Nagu mõni on andekas laulmise, teine maalimise alal, nii oli see neiu andekas teeninduse alal: oskas kohal olla siis, kui vaja, eemalduda, kui teda enam vaja polnud, soovitas, pakkus, aitas valida. Tänu temale kujunes väikesest lõunasöögist meeldejääv sündmus.
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Modera näeb uuel salapärasel lepingul edukat jätku
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.