Äripäev • 22. september 2015
Jaga lugu:

Kaks abilinnapead löögi all

Taavi Aas  Foto: Raul Mee, Äripäev

Äripäevale teadaolevalt toimub linnavalitsuses praegu Taavi Aasa ja Eha Võrgu kabinetis läbiotsimine.

Telefonikõnele Taavi Aas ei vastanud. Äripäeva andmetel jätkab linnavalitsus neljaliikmelisena koosseisus Merike Martinson, Mihhail Kõlvart, Kalle Klandorf ja Arvo Sarapuu. See tähendab, et ilma Taavi Aasa ja Eha Võrguta. Samuti on ametist eemal linnapea Edgar Savisaar.

Linnavalitsus andiski ametlikult teada, et ajutiselt täidab Tallinna linnapea kohuseid vastavalt linnapea asendamise korrale vanim linnavalitsuse liige, abilinnapea Merike Martinson. Varem on Savisaart asendanud Taavi Aas.

Taavi Aas ütles Postimehele, et talle pole kahtlustust ega süüdistust esitatud. Selle kohta, kas tema kabinet otsiti läbi, palus Aas küsida prokuratuurilt.

Tallinna linnavalitsuse kodulehelt selgub, et linnapea äraolekul asendab linnapead abilinnapea Taavi Aas, kui linnapea käskkirjaga ei ole määratud teisiti. Kui ka asendajaks määratud linnavalitsuse liige on ära või asendaja on käskkirjaga määramata, asendab linnapead vanim kohalolev linnavalitsuse liige.

Taavi Aasa asendab Eha Võrk, viimase äraolekul Kalle Klandorf;Kalle Klandorfi asendab Arvo Sarapuu, viimase äraolekul Merike Martinson;Mihhail Kõlvartit asendab Taavi Aas, viimase äraolekul Eha Võrk;Merike Martinsoni asendab Mihhail Kõlvart, viimase äraolekul Taavi Aas;Arvo Sarapuud asendab Merike Martinson, viimase äraolekul Mihhail Kõlvart;Eha Võrku asendab Kalle Klandorf, viimase äraolekul Arvo Sarapuu.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum