Marta Jaakson • Mari Mets • 22. september 2015 kell 10:35

Sõõrumaa, Otsa ja Rand kompavad pimeduses

Urmas Sõõrumaa  Foto: Raul Mee, Äripäev

Suurärimehed Jaanus Otsa, Urmas Sõõrumaa ja Raivo Rand, kes on Tallinna linnapeaga tihedalt ärikoostööd arendanud, ei osanud Edgar Savisaare kinnipidamisele valgust heita.

Täna vahistatud Aivar Tuulbergi äripartner Raivo Rand märkis, et kuulis Tuulbergile esitatud kahtlustusest meedia vahendusel. Midagi kahtlustada ta ei osanud. "Ma arvan, et kõik on ikkagi hästi," ütles Rand ning lisas, et ei kavatse rohkem teemat kommenteerida.

Edgar Savisaare juhitud Tallinnaga on tihedalt koostööd teinud ka näiteks Jaanus Otsa, Urmas Sõõrumaa ja Oliver Kruuda.

Ehitusettevõtja Jaanus Otsa kuulis enda kinnitusel nii Savisaarele altkäemaksu võtmises kahtlustuse esitamisest kui ka ehitusettevõtja Aivar Tuulbergi vahistamisest Äripäeva ajakirjaniku käest. Ta ütles, et temale pole sel teemal ühtegi küsimust esitatud, pole kutsutud kaposse ning ta ei tea ka uurimisest mitte midagi.

Sarnaselt Aivar Tuulbergiga Tallinna linnaga koostööprojekte teinud ärimees Urmas Sõõrumaa nentis, et ei ole Edgar Savisaarele ega Tuulbergile esitatud altkäemaksu kahtlustusest midagi kuulnud. „Ma olen praegu Ukrainas. Ma ei tea midagi,“ ütles ta. Sõõrumaa ei osanud altkäemaksu kahtlustuse kohta midagi kommenteerida. „Tallinna linnaga teeb koostööd sadu ettevõtteid. Kas te ise ka teate, kuhu te tüürite,“ esitas ta vastuküsimuse. Ta kinnitas, et kaitsepolitsei temaga ühendust võtnud ei ole.

Täna hommikul esitas kaitsepolitsei Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele kahtlustuse korduvas altkäemaksu võtmises. Kahtlustuse järgi võttis Edgar Savisaar 2014. ja 2015. aastal korduvalt altkäemaksu varade ja soodustustena nii enda kui ka kolmanda isiku kasuks kokku mõnesaja tuhande euro väärtuses. Lisaks on kinni peetud ka ehituskontserni Rand & Tuulberg suuromanik Aivar Tuulberg ning talle on esitatud kahtlustus.

Loe lisa artiklist "Edgar Savisaar sai kahtlustuse altkäemaksu võtmises".

Hetkel kuum