Kaisa Gabral • 30. september 2015 kell 9:09

Kaldoja meenutab: miks ma valetasin?

Silberauto omanik Väino Kaldoja  Foto: Marko Mumm/Meediafoto

Ühiskond eelistab keskpärasust, madalat lendu ja 10 aastat vana autoga sõitmist, mitte edukaid inimesi, kirjeldas Silberauto omanik Väino Kaldoja Äripäeva konverentsil Äriplaan praegust õhkkonda ühiskonnas.

Väino Kaldoja meenutas, et esines möödunud reedel TTÜs kõnega, kus innustas noori olema edukad, sest ühiskond vajab laia silmaringiga asjalikke ja ausaid insenere ning nad on vaja üles leida ja neid toetada.

Autoga TTÜst ära sõites mõtles Kaldoja: „Miks ma neile valetasin? Meie ühiskond ootab ju keskpärasust, madalat lendu ja iga päev peaga vastu puud lendamist, vähemalt 10 aastat vana autoga sõitmist ja jumala eest rikaste edetabelisse mitte sattumist, sest see kõik on ju saatanast!“

Ta lisas, et keegi ei räägi sellest, kui palju mingi riigiettevõte annab riigieelarvesse raha.

Ta märkis ka, et soovib riiki kiita, sest tema hinnangul lähevad tehtud sammud õiges suunas. „Sammud lähevad selles suunas, kus ka minu nägemus on, päikesekiir tundub olevat nurga taga paistmas. Minu arvates on positiivne üllatus, et riigieelarve saadi nii kiireti ja üksmeelselt kokku, palju edu neile,“ lausus Kaldoja.

Hetkel kuum