Äripäev • 1. oktoober 2015 kell 6:30

Henrik Hololei sai Euroopa Komisjoni peadirektoriks

Henrik Hololei  Foto: Peeter Langovits/Postimees/Scanpix

Hololei on alates tänasest Euroopa Komisjoni mobiilsuse ja transpordi peadirektoraadi peadirektor. Ta on komisjoni esimene eestlasest peadirektor ja ühtlasi noorim sellesse ametisse asunud komisjoni ametnik, teatas Euroopa Komsijoni esindus Eestis.

Holoei ütles, et transpordivaldkonnas seisab ees pingeline töö, sest paljud pooleliolevad tegemised tuleb lõpetada, näiteks Euroopa ühtse raudteeturu loomine. "Samal ajal tuleb kujundada uus Euroopa lennundusvaldkonna strateegia ning töötada välja ettepanekud Euroopa maanteetranspordi ja merendusvaldkonna tõhusamaks toimimiseks," sõnas ta.

Hololei sõnul on tal hea meel, et komisjoni president Jean-Claude Juncker nägi teda ühena nendest noorema põlvkonna ametnikest, kes sel suvel peadirektori ametisse nimetati.

Uuest tööst rääkides märkis Hololei, et see on üks neid valdkondi, millel on märgatav mõju majanduskasvule ning potentsiaal luua uusi töökohti. Lisaks on transpordivaldkond oluline Euroopa Liidu siseturu parema toimimise tagamisel. Hololei sõnul annaks nii mõndagi teha, et transport toimiks tõhusamalt, ettevõtjatel oleks vähem halduskoormust ning nõuded lihtsustuksid ja ühtlustuksid.

Seni täitis Hololei Euroopa Komisjoni asepeasekretäri ametit, kus tema vastutada olid suhted Euroopa Liidu Nõukogu ja Euroopa Parlamendiga ning komisjoni esindamine läbirääkimistel liikmesriikide esindajatega, muu hulgas tegeles ta ka G7 tippkohtumiste ettevalmistamisega ning koordineeris tööd Euroopa Liidu majandussanktsioonide kehtestamisel Vene Föderatsiooni suhtes. Enne asepeasekretäri ametit töötas Hololei Euroopa Komisjoni eelmise koosseisu transpordivoliniku Siim Kallase kabinetiülemana.

Euroopa Komisjonis on ametis 33 peadirektorit.

Hetkel kuum