Äripäev • 6. oktoober 2015 kell 13:53

Hardi Meybaum lahkub GrabCADist

GrabCADi üks asutaja Hardi Meybaum.  

GrabCADi asutaja ning tegevjuht Hardi Meybaum lahkus firmast ja alustas tööd USA riskikapitaliettevõttes Matrix Partners, kus hakkab tegelema varajase faasi ettevõtete investeerimise ja nõustamisega.

Matrix Partners

Töötab varajase faasi idufirmade juhtidega, eesmärk on võimendada nende potentsiaali.

Hiljutiste Matrixi investeeringute hulka kuuluvad Oculus VR, Zendesk, Hubspot, Polyvore, Lever, Poynt ja Namely.

Ettevõte asutati 1977. aastal. Kontorid on USAs nii ida- kui ka läänerannikul (Palo Alto ning Cambridge), Shanghais, Pekingis, Mumbais ja Bangalore’is.

Rohkem informatsiooni: www.matrixpartners.com.

Matrix Partners oli ka GrabCADi esimene institutsionaalne investor. GrabCADi, millest on Meybaumi juhtimisel saanud üks maailma juhtivaid pilves põhinevaid koostööplatvorme, ostis 2014. aastal Stratasys. Mullu Eesti aasta olulisima tehingu teinud Hardi Meybaum pälvis selle eest ka Äripäeva aasta ärimehe tiitli.

Hardi Meybaum märkis pressiteate vahendusel, et GrabCADi ülesehitamisel ja arendamisel pakkus Matrix talle olulist tuge, mistõttu hindab ta kõrgelt hea mentori väärtust varajase faasi ettevõttele.

Meybaum hakkab ettevõttes tegelema rahvusvaheliste investeeringutega. Tema igapäevane töökoht hakkab olema Matrixi kontoris USAs Cambridge’is. Täpsemalt huvitavad Meybaumi vertikaalsed kogukonnad, riistvara ning business-to-business teenustarkvara. „Usun, et horisontaalse teenustarkvara ja kogukondade aeg on läbi. Riistvara valdkonnas on praegu samuti muutuste ajad, mis on minu jaoks eriti põnev, kuna riistvaras on ka minu juured ja taust,“ sõnas Meybaum.

Matrix Partnersi partner David Skok ütles, et Hardi pole üksnes erakordne ettevõtja, ta on ka nõuandja, kelle poole pöörduvad teised ettevõtjad abi saamiseks. „Hardi on visionäär, kellel on selge arusaam, kuhu turud liiguvad, mis on hea toote omadused ning kuidas partnerite ja klientidega õigeid tehinguid ellu viia. Oleme veendunud, et Hardi kogemus ja teadmised toovad asutajatele olulist väärtust,“ lausus Skok.

Meybaum alustas Eestis karjääri insenerina. Tema asutatud GrabCADi saatis edu rahvusvahelisel tasandil – praegu kasutab seda 2,2 miljonit inseneri üle kogu maailma. Pärast GrabCADi müüki Stratasysile on Meybaum töötanud ettevõttes tegevjuhina ning samal ajal tegutsenud ingelinvestorina, nõustanud mitmeid varajase faasi ettevõtteid ning inkubaatoreid.

Hetkel kuum