Äripäev • 21. oktoober 2015 kell 9:10

Rootsi tunnustas Eesti ettevõtjaid

Ventilatsioonisüsteeme tootva firma ETS Nord tootmine Tallinnas, Peterburi teel.  Foto: Raul Mee

Rootsi Eksportnõukogu ja Rootsi Suursaatkonna initsiatiivil tunnustati eile juba seitsmendat aastat parimaid Eesti ettevõtteid ja kuulutati välja Rootsi Äriauhind 2015 võitjad.

Sel aastal anti Rootsi Äriauhinda välja neljas kategoorias, nominentide seast valis parima rahvusvaheline žürii.

Parimaks jätkusuutlikult kasvavaks ettevõtteks pärjati ventilatsiooniseadmete tootmise ja müügiga tegelev ETS NORD AS. Kiire kasvuga ettevõte, kus igapäevategevused on seotud keskkonnahoiu põhimõtetega.

Sotsiaalselt vastutustundlik projekt 2015 on Microsoft Eesti “Mobiilne kevad”, üle-eestiline programm, mille eesmärk oli eri ühiskonnagruppide e-oskuste parandamine.

Noore ettevõtja auhinna pälvis Gerli Veermäe, kes on asutanud tööjõuportaali GoWorkaBit.

Sel aastal anti esmakordselt välja silmapaistva tehnoloogilise innovatsiooni preemia. Auhinna pälvis superkondensaatorite tootja Skeleton Technologies. Ettevõtte superkondensaatorid on teiste tootjatega võrreldes kahekordse energiatiheduse ja viiekordse võimsustihedusega.

Eelmisel aastal võitis jätkusuutliku kasvu auhinna Greencarrier Freight Services Estonia, sotsiaalselt vastutustundliku ettevõtte preemia pälvis ISS Eesti ning aasta nooreks ettevõtjaks pärjati tarkvaraettevõtte ZeroTurnaround asutaja Jevgeni Kabanov.

Ettevõtluskonkurss Rootsi Äriauhind sai alguse 2006. aastal Leedust. Nüüd ka Eestis ja Lätis toimuva konkursi eesmärk on lisaks kohalike ettevõtete tunnustamisele tõmmata ühiskonna tähelepanu vastutustundlikule arengusuunale ettevõtluses, tõsta esile innovaatilisust ja ühiskonda panustamise olulisust.

Hetkel kuum