• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Estonian Airiga on lõpp. Koostatakse pressiteadet

  Estonian Airi Tallinn-Milano lennuliini avamine.Foto: Andres Haabu

  Euroopa Komisjon on otsuse langetanud ja Estonian Air peab riigile tagastama ebaseaduslikult saadud abi, kinnitas Euroopa Komisjoni juures töötav allikas Äripäevale. Tema sõnul koostatakse ja tõlgitakse praegu Euroopa Komisjonis vastavat pressiteadet.

  Allikas ei osanud öelda, millal otsus avalikuks tehakse, tõenäoliselt toimub see lähipäevil.
  Eesti lennufirmadega seotud inimesed väitsid täna kõik, et otsust ei ole veel langetatud ja/või nad ei ole Euroopa Komisjoni otsusest teadlikud.
  Kõige enam arvatakse, et komisjoni otsus avalikustatakse laupäeval. 
  Tasub teada
  Riigiabireeglid kehtivad ainult Euroopa Liidus, et luua toimiv siseturg. Kui riigid oma kodumaistele firmadele konkurentsieeliseid looma hakkavad, siis ühtne Euroopa siseturg toimida ei saa. Riigiabi reeglid on loodud ka selleks, et avalikkus maksumaksja raha ebaratsionaalselt ei kulutaks.Ilma Euroopa Komisjoni eriloata on riigiabi andmine ebaseaduslik.Abi peab taastama abisaaja pikaealise elujõulisuse.Abi saaja peab võtma vastu kompensatsioonimeetmed. Näiteks vähendama lennuliine, lennukite arvu, loobuma lennujaamas asuvatest esindustest või neid kellegagi jagama.Abisaaja peab ka ise panustama, reeglina ca 50% riigiabiks makstud summast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.