Äripäev • 7. detsember 2015 kell 11:15

Venemaa turismibossil on Seišellidel lausa kaks maja

Üks Seišellide saari, kus käisid mesinädalatel prints William ja tema kaasa Kate.  Foto: epa

Venemaa turismiameti Rosturism juhil Oleg Safononil, kes agiteerib venemaalasi välismaa asemel puhkama kodumaal, on Seišellidel lausa kaks maja, kirjutab znak.com.

Nagu selgub riigiametnik Safonovi Rosturismi kodulehel avaldatud majanduslike huvide deklaratsioonist, on tal troopilisel saarel kaks maja, 368- ja 170ruutmeerine.

Väljaanne maalib Safonovi puhkepaigast imelise pildi: Seišelli arhipelaag asub ekvaatorist veidi lõunapool India ookeani lääneosas, saarestikus on troopiline kliima, mis teeb ilma soojaks ja pehmeks - samas ei ole seal piinavalt kuum, ka ei ole märkimisväärseid temperatuurikõikumisi, mõnus soe püsib pluss 26…31 kraadi vahel.

Portaal märgib, et 14. detsembrist on Safonovil oma Seišellide valdusi veelgi mugavam üle vaadata, sest hakkab kehtima Venemaa ja Seišellide vahel 2. septembril sõlmitud viisalepe, mille järgi võivad kummagi maa kodanikud teises riigis viisavabalt viibida kuni 30 päeva.

Täna pärast meedias avaldatud kommenteeris Safonov raadiojaamale „Govorit Moskva“, et villa ja maja Seišellidel, mis kajastuvad tema 2014. aasta tuludeklaratsioonis, ei kuulu enam talle. „Jah, mul oli kaks maja Seišellidel, aga ma müüsin need selle aasta veebruaris maha,“ ütles ta.

Alles hiljuti propageeris Safonov kodumaal puhkamist Rossiiskaja Gazetas: „Mere ja ranna vajalikkus on paljuski viimastel aastatel pealesurutud puhkuse stereotüüp, mille me oleme omaks võtnud nagu enda arvamuse. Meie esivanemad, ka majanduslikult kindlustatud, ei sõitnud massiliselt välismaa merede äärde.“

Rääkides üleskutsest Rossiiskaja Gazetas märkis Safonov: „Tõepoolest ma rääkisin, et puhkus mere ääres on hea ja kvaliteetne, aga mu avalduse mõte oli, et pole vaja midagi absolutiseerida,“ kommenteeris ta.

Safonov märkis oma 2014. aasta deklaratsioonis endale kuuluvaks kaks elumaja Seišellidel, lisaks kuulub talle viis korterit, neli parkimiskohta, garaažiboks ja panipaik. Sõiduvahenditest on tal Mercedes-Benz CL 500 4 Matic ja Bentley Continental GT. Deklareeritud aastasissetulek 34,9 miljonit rubla.

Hetkel kuum