Äripäev • 10. detsember 2015 kell 10:24

Ilves: kui abiellume, loobub Kupce hüvitistest

Eesti president Toomas Hendrik Ilves  Foto: Andres Haabu

Kui president Toomas Hendrik Ilves ja Ieva Kupce Ilvese ametiajal abielluvad, siis loobub Kupce presidendi kaasale ette nähtud hüvitistest, teatas president Facebookis.

"Kui me enne minu presidendiaja lõppu abiellume, jätkab Ieva töötamist oma senises valdkonnas," kirjutas Ilves. "Mistõttu olgu ettevaatavalt kohe ära öeldud, et ta ei vaja siis täiendavaid hüvitisi ning loobub nii igakuisest esindustasust, sekretärist kui ka ametiautost."

Äripäev küsis presidendi kantseleilt, kas see puudutab ka presidendi abikaasale ettenähtud hüvitisi pärast tema ametiaja lõppu. Presidendi kantselei avalike suhete nõunik Toomas Sildam vastas. "Nagu president Ilves äsja kirjutas FBs: „Palun, andke meile nüüd aega ja ruumi teha üks otsus korraga.“ Praegu me räägime presidendi ametiajast."

Eile Äripäeva veebis ilmunud Vilja Kiisleri arvamuslugu kirjutas lahti hüvitised, mida presidendi abikaasal on õigus saada nii presidendi ametiajal kui ka pärast seda, märkides, et Ilvese uus abielu tähendab arvet maksumaksjale.

Hetkel kuum