Äripäev • 15. detsember 2015 kell 10:15

Eesti suuremaid soojatootjaid vahetab omanikku

Soojatootja vahetab omanikku. (Foto on illustreeriv.)  Foto: Julia-Maria Linna

Tallinna Kütte järel Eesti suuruselt teise soojatootja Adven Groupi omanik EQT Infrastructure müüb Eestis, Soomes ja Rootsis tegutseva energiaettevõtte investeerimisfondide AMP Capital ja Infracapital konsortsiumile, teatas ettevõte pressiteates.

EQT Partners Oy direktori Päivi Armineni sõnul on alates 2012. aastast EQT omanduses olnud Adven muutunud selle ajaga erakordselt palju. „Adveni klientide nõudlus sisseostetud jätkusuutlike energialahenduste järele on väga kõrge nii keskkonnakaalutlustel kui ka efektiivsuse tagamiseks. Seetõttu usun, et Advenit ootab jätkuv õitseng,” sõnas Arminen.

Adveni juhatuse esimehe Matti Viljo sõnul on Adven muutnud oma strateegilist suunda. „Advenil on märkimisväärne tulevikupotentsiaal. Lisaks uutele kasvuvõimalustele on organisatsioon muutunud märksa tugevamaks. See on toonud kaasa suurema fookuse kliendile ning oleme muutunud väga tulemuspõhiseks,” rääkis Viljo. „Ootame koostööst AMP Capitali ja Infracapitaliga jätkuvalt pühendumist oma strateegia elluviimisele. Meie visioon on saada ihaldatuimaks energiapartneriks, kes pakub oma klientidele võimalust keskenduda oma põhiärile ja tunda end turvaliselt, usaldades energia teenusena pakkumise Adveni kätesse,” sõnas Viljo.

AMP Capitali infrastruktuuri-investeeringute juhi Boe Pahari sõnul on energiasektor tänu kasvupotentsiaalile AMP Capitali üks põhilisi fookusvaldkondi. „Adven sobib suurepäraselt AMP Capitali portfelli tänu oma atraktiivsele riski- ja tootlusprofiilile ning kasvuperspektiivile,” rääkis Pahari.

Infracapitali kaasasutaja Ed Clarke sõnas, et ootab koostööd AMP Capitaliga. „Adven on suurepärane lisandus Infracapitalile. Koostöös AMP Capitaliga on meil plaanis jätkata ettevõtte arendamist juba loodud tugeval vundamendil,” rääkis Clarke.

 

Hetkel kuum