Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti suuremaid soojatootjaid vahetab omanikku

  Soojatootja vahetab omanikku. (Foto on illustreeriv.)Foto: Julia-Maria Linna

  Tallinna Kütte järel Eesti suuruselt teise soojatootja Adven Groupi omanik EQT Infrastructure müüb Eestis, Soomes ja Rootsis tegutseva energiaettevõtte investeerimisfondide AMP Capital ja Infracapital konsortsiumile, teatas ettevõte pressiteates.

  EQT Partners Oy direktori Päivi Armineni sõnul on alates 2012. aastast EQT omanduses olnud Adven muutunud selle ajaga erakordselt palju. „Adveni klientide nõudlus sisseostetud jätkusuutlike energialahenduste järele on väga kõrge nii keskkonnakaalutlustel kui ka efektiivsuse tagamiseks. Seetõttu usun, et Advenit ootab jätkuv õitseng,” sõnas Arminen.
  Adveni juhatuse esimehe Matti Viljo sõnul on Adven muutnud oma strateegilist suunda. „Advenil on märkimisväärne tulevikupotentsiaal. Lisaks uutele kasvuvõimalustele on organisatsioon muutunud märksa tugevamaks. See on toonud kaasa suurema fookuse kliendile ning oleme muutunud väga tulemuspõhiseks,” rääkis Viljo. „Ootame koostööst AMP Capitali ja Infracapitaliga jätkuvalt pühendumist oma strateegia elluviimisele. Meie visioon on saada ihaldatuimaks energiapartneriks, kes pakub oma klientidele võimalust keskenduda oma põhiärile ja tunda end turvaliselt, usaldades energia teenusena pakkumise Adveni kätesse,” sõnas Viljo.
  AMP Capitali infrastruktuuri-investeeringute juhi Boe Pahari sõnul on energiasektor tänu kasvupotentsiaalile AMP Capitali üks põhilisi fookusvaldkondi. „Adven sobib suurepäraselt AMP Capitali portfelli tänu oma atraktiivsele riski- ja tootlusprofiilile ning kasvuperspektiivile,” rääkis Pahari.
  Infracapitali kaasasutaja Ed Clarke sõnas, et ootab koostööd AMP Capitaliga. „Adven on suurepärane lisandus Infracapitalile. Koostöös AMP Capitaliga on meil plaanis jätkata ettevõtte arendamist juba loodud tugeval vundamendil,” rääkis Clarke.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mari-Liis Kukk: saatuslik loogika, mis ähvardab krüptoparadiisi põrguks muuta
Krüptomaailma võib ees oodata tõsine katsumus, kui usk kõigesse ümbritsevasse peaks lööma kõikuma sellisel määral, nagu oleme näinud möödunud aegade sügavamates finantskriisides, kirjutab finantsinspektsiooni innovatsioonijuht Mari-Liis Kukk.
Krüptomaailma võib ees oodata tõsine katsumus, kui usk kõigesse ümbritsevasse peaks lööma kõikuma sellisel määral, nagu oleme näinud möödunud aegade sügavamates finantskriisides, kirjutab finantsinspektsiooni innovatsioonijuht Mari-Liis Kukk.
Modera näeb uuel salapärasel lepingul edukat jätku
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Rootsi inflatsioon vähenes juulis
Rootsi inflatsioon langes juulis esimest korda alates jaanuarist, ja oli isegi grammike väiksem, kui oodati, kirjutab Dagens Industri.
Rootsi inflatsioon langes juulis esimest korda alates jaanuarist, ja oli isegi grammike väiksem, kui oodati, kirjutab Dagens Industri.
A. Le Coqi uueks juhiks saab Jaanus Vihand
A. Le Coqi uueks juhiks saab alates 1. septembrist Jaanus Vihand, kes võtab teatepulga üle pikaaegselt juhilt Tarmo Noobilt.
A. Le Coqi uueks juhiks saab alates 1. septembrist Jaanus Vihand, kes võtab teatepulga üle pikaaegselt juhilt Tarmo Noobilt.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.