• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Skandaalist puretud Tallinna Sadam jäi aastaga rahule

  Tallinna Sadama ajutine juhatuse liige Marko Raid.Foto: Andras Kralla

  Mullu puhkenud korruptsiooniskandaalile vaatamata oli majandusaasta Tallinna Sadamale edukas, teatas nõukogu.

  “Aasta oli raske, kuid kokkuvõttes andsime käibes vähem järele kui kaubamahtudes ning teenisime korraliku kasumi,” ütles Tallinna Sadama praegune juhatuse esimees Marko Raid.
  Tallinna Sadama käive ulatus möödunud aastal esialgsetel andmetel 93,8 miljoni euroni, sadamaid läbis 22,4 miljonit tonni kaupa ja reisijate arv oli rekordilised 9,79 miljonit. Ettevõtte tegevustulud olid aga aasta varasemaga võrreldes 17 miljonit eurot ehk 15 protsenti väiksemad.
  "Lõplik kasuminumber on veel lahtine. Tallinna Sadama nõukogul on ootus, et majandusaasta aruanne tuleks märkusteta, mistõttu on oodata osade varade väärtuse allahindlust," lisas Raid.
  2015. aasta kokkuvõttes läbis Tallinna Sadama sadamaid 22,44 miljonit tonni kaupa, mis on võrreldes 2014. aastaga 20,8 protsenti vähem. “Tulemustele avaldasid tugevat mõju vedellasti mahtude vähenemine ja asjaolu, et jäämurdjale Botnica ei õnnestunud suvekuudel tööd leida."
  Samas läbis mullu sadamaid rekordiline arv reisijaid. Reisijate arv kasvas üle kahe protsendi 9,79 miljoni inimeseni.
  Ginter lahkub nõukogust
  Tallinna Sadama uus juht Valdo Kalm asub tööle 1. märtsist, mistõttu lõpeb senise juhatuse liikme Carri Ginteri teenistusleping ning ta naaseb tööle advokaadibüroosse Sorainen.
  Nõukogu pikendas teise juhatuse liikme Marko Raidi lepingut 31. maini. Hiljemalt selleks ajaks esitavad Kalm ja Raid nõukogule oma nägemuse ettevõtte edasise juhtimisstruktuuri ning juhatuse liikmete arvu ja fookusvaldkondade kohta.
  Eelmise aasta augustis pidasid kaitsepolitseiameti töötajad altkäemaksu võtmises kahtlustatavatena kinni Tallinna Sadama juhatuse esimehe Ain Kaljuranna ja juhatuse liikme Allan Kiili. Mõlemat meest kahtlustatakse suures ulatuses altkäemaksu võtmises mitme aasta jooksul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.