Äripäev • 25 jaanuar 2016

Skandaalist puretud Tallinna Sadam jäi aastaga rahule

Tallinna Sadama ajutine juhatuse liige Marko Raid.  Foto: Andras Kralla

Mullu puhkenud korruptsiooniskandaalile vaatamata oli majandusaasta Tallinna Sadamale edukas, teatas nõukogu.

“Aasta oli raske, kuid kokkuvõttes andsime käibes vähem järele kui kaubamahtudes ning teenisime korraliku kasumi,” ütles Tallinna Sadama praegune juhatuse esimees Marko Raid.

Tallinna Sadama käive ulatus möödunud aastal esialgsetel andmetel 93,8 miljoni euroni, sadamaid läbis 22,4 miljonit tonni kaupa ja reisijate arv oli rekordilised 9,79 miljonit. Ettevõtte tegevustulud olid aga aasta varasemaga võrreldes 17 miljonit eurot ehk 15 protsenti väiksemad.

"Lõplik kasuminumber on veel lahtine. Tallinna Sadama nõukogul on ootus, et majandusaasta aruanne tuleks märkusteta, mistõttu on oodata osade varade väärtuse allahindlust," lisas Raid.

2015. aasta kokkuvõttes läbis Tallinna Sadama sadamaid 22,44 miljonit tonni kaupa, mis on võrreldes 2014. aastaga 20,8 protsenti vähem. “Tulemustele avaldasid tugevat mõju vedellasti mahtude vähenemine ja asjaolu, et jäämurdjale Botnica ei õnnestunud suvekuudel tööd leida."

Samas läbis mullu sadamaid rekordiline arv reisijaid. Reisijate arv kasvas üle kahe protsendi 9,79 miljoni inimeseni.

Ginter lahkub nõukogust

Tallinna Sadama uus juht Valdo Kalm asub tööle 1. märtsist, mistõttu lõpeb senise juhatuse liikme Carri Ginteri teenistusleping ning ta naaseb tööle advokaadibüroosse Sorainen.

Nõukogu pikendas teise juhatuse liikme Marko Raidi lepingut 31. maini. Hiljemalt selleks ajaks esitavad Kalm ja Raid nõukogule oma nägemuse ettevõtte edasise juhtimisstruktuuri ning juhatuse liikmete arvu ja fookusvaldkondade kohta.

Eelmise aasta augustis pidasid kaitsepolitseiameti töötajad altkäemaksu võtmises kahtlustatavatena kinni Tallinna Sadama juhatuse esimehe Ain Kaljuranna ja juhatuse liikme Allan Kiili. Mõlemat meest kahtlustatakse suures ulatuses altkäemaksu võtmises mitme aasta jooksul.

Hetkel kuum