Islamiriigi kütus Eestile aina lähemal

01. märts 2016, 16:30
Nafta ja selles saadud toodang on terroriorganisatsiooni Islamiriik peamine tuluallikas.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160301/NEWS/160309960/AR/0/AR-160309960.jpg

Islamiriigi toodetavat kütust on leitud müügilt Euroopa Liidu liikmesriigist Bulgaariast.

Islamiriigi kontrolli all olevatel aladel toodetud kütust müüdi kümmekonnas tanklas, vahendab Bulgaaria ajaleht Trud, toetudes allikale tolliametis. Salakaubana toodud kütus ei vasta Euroopa normidele.

Uurimise all on praegu ligi 50 müügikohta riigi pealinnas Sofias ja veel 15 müügikohta teistes Bulgaaria piirkondades. Ametlikult pole võimud kütuse salakaubavedu terrorismiga seotud Islamiriigist kinnitanud, kuid seda kinnitavad Venemaa ja USA sateliitfotod.

Kütust tarnitakse läbi Varna ja Burgases olevate sadamate. Oletatakse, et enne Euroopa Liitu jõudmist peatusid laevad Türgis, kus neile laaditi Islamiriigi kütus. Kuidas jõuab kütus Türki, Bulgaaria väljaanne ei täpsusta.

Nafta ja selles saadud toodang on terroriorganisatsiooni Islamiriik peamine tuluallikas. Detsembris ütles USA rahandusministeeriumi ametnik Adam Szubin, et ISIS teenib iga kuu naftamüügist 40 miljonit dollarit, peamiselt müüakse naftat Süüria president Bashar al-Assadi valitsusele ning veidi ka Türki.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    01. March 2016, 16:27
    Otsi:

    Ava täpsem otsing