Annika Kald • 11. mai 2016 kell 10:35

Väikefirma ostnud ettevõte sattus inkasso nimekirja

Väikefirma ostnud ettevõte sattus inkasso nimekirja  Foto: PantherMedia/Scanpix

Ettevõtja, kes ostis hiljuti ühe väikse Ida-Virumaa ettevõtte, avastas oma firma nime üllatusega inkassovõlglaste avalikust nimekirjast.

IT-firma Unitcom Eesti omandas eelmise aasta lõpul Ida-Virumaa firma IgorEXA. Unitcomi juhatuse liige Toomas Jõgi märkis Äripäeva ITuudiste teemaveebile, et ettevõtet ostes nad teadsid, et omandataval firmal oli võlg OÜ Sonictesti ees, kuid Jõgi ei osanud oma sõnul arvata, et inkassofirma selle võla tema nimele kirjutab.

„Ostu-müügilepingusse sai kirja, et IgorEXA võlad Unitcom Eestile üle ei tule,“ rääkis Jõgi. „Kui me nüüd oleme Julianus Inkasso võlglaste nimekirjas selle tehingu tõttu, siis tõenäoliselt vaidlustame selle.“ Inkassofirma võlglaste nimekirjas on peale Jõgi ka tema Unitcom Eesti kaasosanikud Peep Põldsamm, Ants Prümmel, Toomas Peek ja Paul Kristjan Lilje.

Julianusele esitas nõude Sonictesti juht Imre Kuus, kes ütles, et IgorEXA jäi neile tarnitud seadmete eest võlgu 13 000 eurot. "Seadmed, mille eest ei makstud, on ju nüüd Unitcomi võrgus käima pandud ja see ettevõte teenib nendega, miks nad siis ei või maksta nende eest," kommenteeris Kuus.

Unitcom Eesti on kohalikul kapitalil interneti-, televisiooni-, telefoni- ning IT-ettevõte, mis teenindab nii kodu- kui ka ärikliente. Teiste seas pakub Unitcom (varasema nimega Uptime Systems) IT-tuge ka Äripäevale.

Eelmise aasta novembris omandas Unitcom Eesti IgorEXA ja Viru Telekomi ning mõlemad ettevõtted jätkavad tegevust Unitcom Eesti koosseisus. Ettevõttes jätkab ka senine IgorEXA/Viru Telekomi omanik ja juht Igor Aksjonov.

Unitcomis töötab üle 60 inimese.

Hetkel kuum