Stoltenberg: sanktsioonid Venemaale peavad jääma

21. juuni 2016, 08:15
NATO peasekretär Jens Stoltenberg
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160621/NEWS/160629960/AR/0/AR-160629960.jpg

NATO peasekretär Jens Stoltenberg teatas, et Ukraina sündmuste tõttu Venemaale kehtestatud rahvusvahelised sanktsioonid peaksid jääma oma kohale.

Stoltenbergi sõnavõtt on ühtlasi vastus Saksamaa välisministrile Frank-Walter Steinmeierile, kes väitis, et Venemaale kehtestatud sanktsioone peaks edusammude toimudes tasapisi leevendama. Ühtlasi väitis Steinmeier teises kontekstis, et NATO õppused Ida-Euroopas võivad suhteid Venemaaga veelgi halvemaks muuta.

„Minu hinnag on, et Venemaale kehtestatud majandussanktsioone ei peaks eemaldama enne, kui Venemaa pole oma käitumist muutnud. Ma usun, et selle kohta on Euroopa Liidus olemas ka üldine kokkulepe,“ lausus Stoltenberg.

NATO õppuste kohta ütles Stoltenberg, et NATO püüab Venemaaga konflikti sattumist iga hinna eest vältida, ent samas peab organisatsioon näitama, et seisab oma liikmete eest ning on tugev. „Külm sõda on läbi ja me tahame, et see niimoodi ka jätkuks,“ ütles ta. „Ent siiski peame me reageerima Venemaale, kes on sõjakulutusi alates aastast 2000 kolmekordistanud ning kes võrreldes varasemaga käitub palju agressiivsemalt ja on omavoliliselt muutnud piire Euroopas,“ selgitas ta.

Stoltenbergi sõnul on NATO plaan tuua Poola ja Balti riikidesse lisajõude seotud konflikti ennetamisega, mitte selle käimalükkamisega. „Mis me teeme, on mõõdukas, vastutustundlik ja läbipaistev,“ teatas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. June 2016, 08:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing