Pille Ivask • 24. august 2016 kell 6:30

Vene IT-spetse süüdistatakse USA meediaväljaannetesse häkkimises

Häkkimine  Foto: epa

FBI ning teised USA julgeolekuasutused kahtlustavad Vene luure heaks töötavaid IT-spetse mitme USA meediaväljaande koduleheküljele häkkimises, vahendab CNN.

“Uurijad usuvad seni, et suure tõenäosusega on küberrünnakute taga Vene häkkerid, kes on sihtmärgiks võtnud meediaorganisatsioonide küberrünnakud, mis omakorda on vaid osa kõigist demokraatide partei organisatsioonide vastu korraldatud küberrünnakutest,” vahendas CNN julgeolekuasutuste anonüümsust palunud ametnike sõnu.

FBI ega USA luureteenistus pole juhtunule ametlikku kommentaari veel andnud.

Selgub, et USA meediaväljaannete töös on häireid esinenud viimaste kuude jooksul. Välismeedia andmeil on USA meediaväljaanded eesotsas näiteks The New York Timesiga alustanud koostööd ametivõimudega, et asjasse selgust tuua. The Timesi kõneisik sellele ametlikku kinnitust siiski andnud pole.

Hetkel kuum