• Jaga lugu:

  Haigekassa eelarvet ohustab palgakokkulepe

  Haigekassa nõukogu esimees Jevgeni Ossinovski on mures järgmise aasta eelarve pärast, suure muutuse võib tuua tervishoiutöötajate palgakokkulepe.

  Haigekassa nõukogu juhtiv Jevgeni Ossinovski tõdes, et kuna tänavune suur kahjum mõjutab positsiooni järgmise aasta riigieelarves, on suurem mure see, mis saab haigekassa rahastusest järgmistel aastatel. „Arvestades ka seda, et suur muutuja on veel puudu, milleks on tervishoiutöötajate palgakokkulepe, olen järgmiste aastate eelarve kokkutulemise pärast ka mina mures,“ ütles Ossinovski.
  Ossinovski sõnul on tänavu suudetud suurte pingutustega ravimahtu võrreldes eelmise aastaga samal tasemel hoida. Kui aga palgakokkulepe peaks tulema haigekassa planeeritust oluliselt heldem, siis ähvardab tõenäoliselt järgmisel aastal ravimahtude kärbe.
  Tänavuse kahjumi kohta avaldas haigekassa juht Tanel Ross lootust, et haigekassa tuleb aasta lõpuks üüratust miinusest välja. „Järgmine nõukogu koosolek on 14. septembril, selleks ajaks on meil juba natuke uuemad andmed ja saame uuesti hinnata, milline on meie finantsiline seis aasta lõpuks. Üldine trend on nii, et aasta algusest on see läinud järk-järgult positiivsemaks,“ oli Ross optimistlik.
  Ka Ossinovski kinnitas, et juulikuus oli seis juba eelnenud kuust parem. Tema hinnangul võiks haigekassa 33 miljoni eurone kahjum olla vähenenud 26 miljoni euroni. „Aga seis on selles mõttes pingeline, et tegelikult tuleks selle asemel, et siin vaielda selle üle, mitu miljonit täpselt miinust aasta lõpuni tuleb, hoopiski jõuda kiirete otsusteni selles osas, kuidas pikaajaliselt Eestis tervishoidu rahastada. Vastasel juhul jookseb see süsteem juba kuskil viie aasta pärast rahast tühjaks,“ leidis Ossinovski.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jaan Härms: hakkame juba restoranis koroonapassi nõudma
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.