• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pensioniturul lahvatas hinnasõda

  Swedanki investeerimisfondi juhatuse esimees Kristjan Tamla.Foto: Raul Mee

  Kui alles loodav pensiühistu Tuleva lubas tuua turule indeksfondidesse investeeriva pensionifondi ning alandada tasusid 0,55 protsendini, siis konkurendid on sellele vastanud hinnasõjaga.

  Nii lubas LHV juba suve hakul, et toob sügisel turule koguni kaks indeksfondi, mille haldustasud on 0,39 protsenti. LHV-l on kavas luua kaks nn passiivset fondijuhita pensionifondi, neist üks kohustusliku ja teine vabatahtliku pensionifondina.
  Nüüd teatas aga teatas turuliider Swedbank koguni kolmest muudatusest pensionifondides. Nimelt kaovad kõik III samba fondidesse sissemaksetega seotud kulud, II samba K1 fondi haldustasu langeb 0,29%-ni ja II samba fondivalikusse lisanduvad uued automaatselt juhitud soodsad ja mugavad elutsüklifondid.
  „Soosimaks regulaarset vabatahtlikku säästmist, kaotasime kõik sissemaksetega seotud kulud III samba fondidesse. Langetame II samba konservatiivse pensionifondi K1 haldustasu 0,61%-lt 0,29%-ni, mis muudab juba niigi Eesti soodsaima pensionifondi väga soodsaks ka rahvusvahelises kontekstis. Laiendame II sama fondide valikut ning loome uued elutsükli loogikal põhinevad automaatselt juhitud ehk nn indeksfondid soodsa haldustasuga 0,49%. Esimese uue fondi plaanime tuua turule 2017. aasta alguses,“ teatas Swedbank Investeerimisfondid AS juhatuse esimees Kristjan Tamla.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.