Äripäev • 15. september 2016 kell 8:53

Margus Tsahkna plaanib II pensionisamba lõhkuda

Margus Tsahkna  Foto: Terje Lepp

Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna leiab, et kui kogumispensioni tootlus lähiaastatel ei kasva, pole riigil mõtet sinna panustada.

„Peame vaatama järgmiste aastate jooksul, mis teise samba fondidega saama hakkab. Kui tootlust ei hakka tekkima, kui konkurents ei too kaasa tegelikult tootluse tõusu, siis mina ei näe erilist mõtet panustada teise sambasse, eriti maksumaksja raha,“ rääkis Tsahkna, vahendas Postimees.

„Pigem tuleks sajad miljonid eurod suunata sinna, kust tuleb tootlikkuse tõus, sinna, kust tulevad demograafilised lahendused: Eesti majandusse, Eesti teadusesse ja Eesti perepoliitikasse,“ lisas ta.

Kogumispension ehk pensioni teine sammas koosneb kahest osast: töötav inimene kogub enda pensioni ise, makstes oma brutopalgast 2% pensionifondi ning praeguse seisuga lisab riik sellele töötaja palgalt arvestatava 33% sotsiaalmaksu arvelt 4%.

Loe lisa Postimehest.

Hetkel kuum