• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Barclays: toorainehinnad hakkavad tõusma

  Toorainete kaevandamine.Foto: EPA

  Toorainete hinnad hakkavad tõenäoliselt juba järgmisel aastal korralikult taastuma, sest nõudlus paraneb, investorid panevad raha toorainetega seotud fondidesse ja dollar nõrgeneb, teatas Barclays pank.

  Tavaliselt on toorainete jaoks aasta teine pool kehv. Barclays panga analüütikud aga usuvad, et seekord tuleb neljas kvartal tugev ning trend jätkub ka 2017. aastasse. Aasta lõpus peaks toorainete hindu toetama nafta hinna taastumine, teatasid analüütikud eesotsas Kevin Norrishiga, vahendab Bloomberg.
  „Kui ajalugu jälgida, siis peaksid tooraineinvestorid varju pugema,“ ütles Norrish. „Aasta lõpp, kus toorainete hinnad ei lange, oleks väga haruldane. Sellegi poolest arvame, et neljanda kvartali suur hinnalangus on vähemtõenäoline.“
  Toorainete hinnad on täna tõusnud, sest OPECi liikmesriigid üllatasid finantsturge. Nimelt otsustasid naftakartelli liikmed tootmist ühiselt vähendada, mis tõstis energiahindu. Londoni metallibörsi baasmetallide indeks on tõusnud viimase aasta kõrgeima tasemeni, sest Hiina majandus on paranenud. Bloombergi toorainete indeks on tegemas esimest tõusuaastat alates 2010. aastast.
  „Üleüldiselt arvame, et toorainete väljavaade on positiivsem kui varem,“ ütles Norrish. „Prognoosime, et toorained suudavad vältida tüüpilist neljanda kvartali järsku hinnalangust.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Põllumajanduse esindajad kritiseerivad valitsuse kliimaseisukohta
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.
OPEC+ otsustas tootmise tõstmist jätkata Nafta hind reageeris langusega
OPEC ja selle liitlased jõudsid kokkuleppele, et jätkata naftatootmise tõstmist, kuigi turud ootasid vastupidist sammu, vahendab Bloomberg.
OPEC ja selle liitlased jõudsid kokkuleppele, et jätkata naftatootmise tõstmist, kuigi turud ootasid vastupidist sammu, vahendab Bloomberg.