Äripäev • 1. oktoober 2016 kell 5:54

Riigifirma võttis laevaliikluse üle

Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm ja TS Laevad OÜ juht Kaido Padar rääkisid augustis uute parvlaevade asenduslaevadest.   Foto: Postimees/Scanpix

Laupäeva varahommikul alustas mandri ja Saaremaa-Hiiumaa vahel liiklust Tallinna Sadama tütarfirma TS Laevad, kes hoiatab reisijaid tekkida võivate probleemide eest.

Esimeste reiside väljumisajad olid kell 05.00 Kuivastust  ja 06.45 Virtsust ning kell 06.30 Rohukülast ja Heltermaalt.

TS Laevad hoiatas, et esimesed oktoobrikuu nädalad on nii ettevõttele kui ka saarte vahel liikuvatele inimestele veel keerulised, kuna ühelt operaatorilt teisele üleminek nõuab mõnevõrra aega ja esialgu tuleb kasutada ajutist töökorraldust. „Ajutine töökorraldus tähendab aga seda, et  esimesed kaks nädalat korraldab TS Laevad  kassade tööd soojakutest ning pileteid kontrollitakse käsitsi pihuarvutite abil ja sõidukeid juhivad inimesed,“ täpsustas ettevõte.

TS Laevad on andis teada, et on selleks ajaks lisanud nii täiendavaid reise kui ka  palganud lisatööjõudu tagamaks võimalikult sujuv teenindamine. „Siiski palub TS laevad  reisijatel oktoobri alguses  varuda sadamaprotseduurideks tavapärasest kauem aega,“ edastas firma. 

TS Laevad soovitab reisijatel jälgida operatiivset infot laevaliikluse ja teeninduse kohta Praamid.ee veebilehelt või  Facebookist.  Abi saab ka  klienditoelt telefonil 6181310.

Laevafirma lubab, et oktoobri keskpaigaks peaks tavapärased kassaruumid olema sisustatud ning läbipääsusüsteemid paigaldatud ja seadistatud ning sadamates hakkab tööle sõidukite automaatne numbrituvastus ja liikluse juhtimine.

Hetkel kuum