Äripäev • 4. aprill 2017 kell 12:46

Tallinna Sadam sai laevatehastelt üle 10 miljoni euro trahviraha

Parvlaev Tõll  Foto: Toni Läänsalu, Postimees/Scanpix

„Aktuaalse kaamera“ andmeil maksid Poola ja Türgi laevatehas parvlaevade hilinemise eest Tallinna Sadamale kokku umbes 11 miljonit eurot trahvi.

Remontowa laevatehas, kus valmisid Tõll ja Piret, maksis väidetavalt üle kuue miljoni euro trahvi. Leigeri ja Tiiu ehitanud Sefine laevatehasel tuli aga maksta üle nelja miljoni euro. Tallinna Sadama tütarfirma TS Laevad juht Kaido Padar kinnitas, et kogu trahviraha on kätte saadud.

Kõik neli uut parvlaeva pidid esialgu tööd alustama oktoobrist. Kuna nii ei läinud, pidi Tallinna Sadam kulutama miljoneid eurosid asenduslaevade leidmiseks. Kõige kulukam oli parvlaeva Hiiumaa rentimine aastaks, mille eest tuli maksta üle kuue miljoni euro, sest omanik Olav Miil polnud lühema perioodiga nõus. Lisaks peab Tallinna Sadam maksma seoses laevade hilinemisega trahvi majandusministeeriumile. Padari sõnul katab aga trahviraha need summad.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Hetkel kuum