Nädal graafikutes: miks tahame palju raha?

Rikkus.  Foto: Andres Haabu
Äripäev • 14. oktoober 2016 kell 21:01

Äripäeva värsketest graafikutest saab vastuse näiteks küsimus, miks investorid üldse rikkaks tahavad saada. Samas selgub, mis segab Eestis kõige rohkem äri tegemist.

Maailma riikide konkurentsivõime raportist selgusid Eestis äri ajamise kitsaskohad. Allolevast tabelist on näha, et enim segavad Eestis ettevõtlust maksumäärad ja vähese või ebasobiva haridusega tööjõud. Samas on ettevõtjad üldiselt rahul siinse valitsuse ja vähese kuritegevusega.

Rain Lõhmuse osalusega fond Livonia Partners ostis aia- ja kodukaupade keskuse Hortes. Tehing aitas Hortese omanikuks olnud Trigon Capitalil võlgadest vabaneda ja loob Hortesele võimaluse suuremaks kasvuks. Hortes peab enda suurimaks konkurendiks Hansaplanti, aga kavatseb ise usinalt laieneda nii välis- kui ka kodumaal.

Samsung teatas Galaxy Note 7 tootmise lõpetamisest ja manitses kõiki selle mudeli kasutajaid nutitelefoni kohe välja lülitama. Analüütikud usuvad, et Samsungi kurb saatus rõõmustab Apple'it. Seda on juba näha ka aktsiagraafikult - ühel on pea norus, teisel nina püsti. 

Miks investor tahab investeerida ja oma rikkust kasvatada? Igaühel on omad põhjused ja tihti seovad need meie invisteerimisotsused emotsioonidega. Kuidas emotsioonidega investeerimises hakkama saada, kirjutas Äripäev siin.

Hetkel kuum