Mait Kraun • 24. oktoober 2016 kell 14:30

Ühele töökohale kandideeris 8000 inimest

Kontor  Foto: Wikimedia Commons

Milline töö on Hiinas piisavalt atraktiivne, et konkursil osaleks peaaegu 8000 inimest?

Tegemist ei ole kõrgepalgalise töökohaga populaarses tehnoloogiafirmas, näiteks Alibabas või Tencentis. Selle asemel tahavad inimesed saada hoopis poliitilise partei kontoritöötajaks, kirjutab CNN Money.

Pühapäeva õhtuks oli Hiina Demokraatliku Liiga kontori juhiks kandideerinud 7727 inimest. Hiina Kommunistliku partei kõrval on tegemist ühega kaheksast parteist, mis ei ole praegu võimul. Kriitikute sõnul eksisteerivad need parteid ainult selleks, et Hiina juhid saaksid ümber lükata väited, nagu Hiinas oleks ühe partei süsteem.

Tõenäoliselt ei ole töökoha põnevus see, mis tuhandeid seda jahtima paneb. Nõudmised töökohale on küllaltki tagasihoidlikud, arvestades seda, et tegemist on avaliku sektori tööga, mis asub suures linnas. Kandidaatidel on vaja ainult bakalaureusekraadi ning kaheaastast töökogemust. See on ka põhjus, miks töökohale on nii palju kandidaate.

„Inimesed kipuvad otsuste tegemisel jälgima majanduslikku kasu. Nad tahavad maksimumi võtta,“ ütles Chinese Academy of Governance’i professor Zhu Lijia kohalikule ajalehele China Daily. „On loomulik, et valitakse töökoht, mis pakub rohkem hüvesid, võimalusi ja head asukohta.“

Hetkel kuum