Saario: need on minu enda kogemused

Foto: Andras Kralla
Sirje Rank • 31 oktoober 2016
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Soome börsiguru Seppo Saario meeleldi lihtsat investeerimisnõu ei jaga, et osta seda või seda aktsiat, küll aga jagab ta meeleldi põhimõtteid, kuidas ta ise investeerides jõukaks sai.

„Kõiki neid soovitusi olen oma rahaga proovinud,“ rääkis Saario laupäeval Investeerimisklubi vestlusõhtul, kus ta esitles oma investeerimisraamatu värskeimat eestikeelset trükki. Autogrammi soovijate saba lookles pikalt. Esimene trükk ilmus raamatust juba 1972. aastal, värskeim selle aasta algul.

„Armastan oma vara ise juhtida ja ambitsioon on ka õppida. Saario raamatud ja seminarid on väga hea eeskuju,“ rääkis aknakatete tootja AS Sunorek ja veel mitme ettevõtte omanik ja juht Priit Pals, kes on nõuks võtnud pika ettevõtja karjääri järel nüüd ka investeerimismaailma põhimõtted selgeks saada. Saario raamatu esimene eestikeelne väljaanne, mis oli 90nendatel Eestis pea ainus aktsiatesse investeerimisest rääkiv raamat, on loetud. „Mulle meeldib Saario viis börsiteemadest lihtsate sõnadega rääkida,“ ütles Pals. „Eesti profid teevad asja vahel liiga keeruliseks, mistõttu tavainimene ei usu, et hakkama saab ja hoiab eemale.“

Kasulik nõu on Palsi arvates näiteks Saario soovitus jälgida, kas ettevõtte insaiderid ka ise oma firma aktsiaid ostavad või hoopis müüvad. Ja seegi, et uue uhke kontori ehitus on signaal aktsia müügiks, sest see pole tark viis omanike raha kasutamiseks.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Seotud lood

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt