Kas praegu on õige aeg osta, hoida või müüa aktsiaid?

Soome tuntuim börsihai Seppo Saario leiab, et investor ei pea muretsema turu suuna pärast. Oluline on, kuidas vastatakse turu arengule.  Foto: Andras Kralla
Juhan Lang • 9. jaanuar 2017 kell 10:45
Börsiuudised
Ainult tellijale

Soome börsiguru Seppo Saario on reastanud oma pikaajalisele kogemusele tuginedes rea küsimusi börsiaktsiaid osta või müüa soovivale investorile.

„Tavaliselt küsivad inimesed minult, millisesse börsiaktsiasse investeerida,“ selgitab ta oma kultusraamatus „Kuidas ma investeerin börsiaktsiatesse“. „Nad soovivad päeva börsivihjet. Esimene küsimus peaks investeerimisvihje asemel olema hoopis järgmine: kas praegu on õige aeg aktsiaid osta? Kui ajastus õnnestub, siis enamiku aktsiate hind tõuseb, valel ajal ostetud aktsiate osas peaaegu kõigi väärtus kahaneb. Kui tegutseme valel ajal, siis on kahjumi vältimise võimalus väike. Investeerimisturul peab osalema täite panustega, kui õnnestumise tõe­näosus on suur.“

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum