• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Oviir: Tombergi vallandamine oli tark otsus

  Ettevõtlusministri Liisa Oviiri sõnul olid EASi juhi Hanno Tombergi ametist tagasi kutsumise taga tänavused halvad otsused Ärmast Shanghaini.

  Liisa Oviir ütles, et Hanno Tombergi ametist tagasi kutsumise taga olid viimase poole aasta jooksul tehtud otsused, mis kahjustasid Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) mainet. Oviiri sõnul andis ta nõukogule sisendi organisatsiooni viimase aja puudujääkidest ja palus neilt lahendust. "Mina usun, et nõukogu otsus oli tark otsus," leidis ta.
  "Ütlesin, et organisatsioon peab võtma selge vastutuse selle eest, mis on toimunud. See ei ole ainult Ermamaa kaasus. See on ka see, mis toimus Shanghaiga," ütles ta ja lisas, et sai eile teada, et Shanghaisse otsitakse uut EASi esindajat. "Midagi on kogu aeg analüüsimata. Need otsused tehakse kiirustades, räpakalt, aga minu jaoks kõige olulisem on see, et nende otsuste käigus kahjustatakse EASi mainet."
  Oviiri sõnul ei ole ebaõiglane, et Tomberg peab vastutama Ermamaaga juhtunu eest, kuigi Ärma talu toetamise otsus tehti enne tema ametisse astumist. Oviir heitis juhatusele ette, et EAS ei analüüsinud piisavalt enne tänavuse otsuse tegemist, kui OÜlt Ermamaa küsiti tagasi 10% toetusest. „Kui oleks jõutud erinevale seisukohale ja küsitud kohe suurem summa tagasi, ei oleks saanud kannatada ei kliendi ega organisatsiooni maine. Kui oleks küsitud nõu rahandusministeeriumist, oleks päris kindlasti rahandusministeerium juba siis öelnud, et tuleb teha teistsugune otsus,“ ütles ta. Oviiri sõnul ei saa rääkida ka ajasurvest, sest otsuse tegemisega oli aega 1. jaanuarini.
  Oviir peab õigeks, et ei jätnud EASi skandaali lahendamise küsimust uuele ministrile. "Ma arvan, et kõige inetum oleks olnud jätta selliseid halbu situatsioone lahendada järgmisele valitsusele. See oleks olnud täiesti kohatu, et keegi teine peab klaarima siis eelmisel perioodil tekitatud vigu."
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.