Kauppalehti: kas HKScani Balti juhid elasid kui sead rukkis?

Foto: Raul Mee
Äripäev • 17. november 2016 kell 13:38

Kui selgub, et HKScani Baltimaade juhid on elanud kui sead rukkis, tuleb Balti riikide juhtkonnas suur remont, kirjutab Soome Kauppalehti.

Soome lihatööstusringkonnas räägitakse Kauppalehti allikate andmeil, et Balti riigid olid HKScani peakontori luubi all juba pikemat aega.

Vastne kontserni juht Jari Latvanen alustas küll alles novembrist, kuid praegused sündmused kogusid hoogu juba varem. Mõni lihatööstuses tegutseja kergistas kulme, kui seni HKScani Soome ja Balti tegevust juhtinud Samuli Eskola sai ootamatult lõpparve (päev pärast Latvaneni tööle asumist HKScanis – toim).

Allikate sõnul tundus sel olevat seos Balti äride tegevusega, kuid Latvanen seda Kauppalehtile ei kinnitanud, öeldes, et Balti riike puudutavatest kahtlustustest sai ta teada alles eelmisel nädalal. „Kui vaatasime läbi saadud teavet, polnud muud varianti, kui käivitada uurimine,“ lausus ta.

Loe pikemalt Kauppalehtist.

Esmaspäeval teatas Soome lihatööstuskontsern HKScan, et alustas ettevõttesisest juurdlust oma Balti äritegevuse üle ja 11 HKScani Baltikumi juhtkonna liiget eesotsas Teet Soormiga on selguse saamiseni töökohustustest vabastatud.

Uurimine peab selgitama, kas HKScan Balti äripiirkondades on järgitud hea juhtimise tava ja HKScani tegevusjuhiseid. 

Hetkel kuum