Arakas: kinnisvaramaks on aja küsimus

30. november 2016, 08:16
EfTENi tegevjuht Viljar Arakas
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161130/NEWS/161139999/AR/0/AR-161139999.jpg

EfTEN Capitali juht Viljar Arakas peab tõenäoliseks, et peagi kehtestatakse Eestis kinnisvaramaks.

Arakas ütles intervjuus Eesti Ekspressile, et kinnisvaramaksu kehtestamine on Eestis vaid aja küsimus. "See võib minu poolt kõlada küll idiootlikult, sest räägin oma ärihuvidele vastu, kuid maksubaasi laiendamise mõttes oleks see õige maks. Kinnisvara on ainuke vara, mida ei saa riigist ära viia," ütles ta.

"Vahel ettevõtjad nurisevad meedias, et vaid nemad loovad väärtust ning teavad, mis on õige ja valitsus on rumal. Sellised arvamused on kantud vaid oma isikliku rahakoti huvidest. Aga ettevõtja peaks vaatama endast kaugemale, tajuda ühiskonda laiemalt."

Arakas märkis, et peaasi, et Eestis ettevõtte tulumaksumäära ei tõsteta. "Sellega oleme juba täna lähinaabruses konkurentsist väljas. Paljud ettevõtjad võtavad suure osa dividende välja Lätis-Leedus, kus ettevõtte tulumaks on 15 protsenti. Eesti riik saab sellest null eurot."

Loe intervjuud Viljar Arakasega pikemalt Eesti Ekspressist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. November 2016, 08:16

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing