Pille Ivask • 8. detsember 2016 kell 8:17

Leonardo DiCaprio rääkis Trumpiga majanduskasvust

Leonardo DiCaprio  Foto: epa

Filmistaar ning keskkonnaaktivist Leonardo DiCaprio kohtus USA presidendiks valitud Donald Trumpiga, et arutada USA majanduskasvu ning kliimasoojenemise küsimusi.

Leonardo DiCaprio Foundationi juht Terry Tamminen ütles intervjuus CNBCle, et kohtumine peeti New Yorgis Trump Toweris. Tamminen märkis, et ettekannet kuulasid Donald Trump ja tema tütar Ivanka ning mitmed Trumpi meeskonnaliikmed. Ettekande sisuks oli informeerida tulevast presidenti sellest, missuguseid võimalusi pakub taastuvenergia ning kui palju töökohti võib selle juurutamise käigus luua.

Oscari võitjast DiCaprio on tuntud keskkonnaaktivist ning võitleb kliimasoojenemise vastu. Mõni aeg tagasi avaldas ta ka dokumentaalfilmi “Before the Flood”, mis räägib katsumustest, millega maailm seoses kliimasoojenemisega silmitsi seisab.

Tammineni sõnul kestis kohtumine umbes poolteist tundi. DiCaprio andis Trumpi perekonnale koopia oma dokumentaalfilmist ning kohtumisel osalenud isikute sõnul lubas Trump filmi kindlasti ka vaadata.

Tamminen märkis, et Trump oli igati huvitatud DiCaprio ettekandest ning käis välja võimaluse kohtuda uuesti järgmisel kuul. “Ootame huviga, et saaksime teha koostööd uue administratsiooniga, kuna tahame aidata vähendada kliimasoojenemist. Samal ajal on meie eesmärk ka aidata miljonitel inimestel leida tööd,” rääkis ta.

Uudis Trumpi kohtumisest DiCaprio ning tema meeskonnaga tuleb üsna vastuolulisel ajal. Alles eile teatas Trump, et määrab keskkonnaagentuuri juhiks kindral Scott Pruitti, kes toetab fossiilseid kütuseid ning eitab kliimasoojenemist.

Hetkel kuum