• Jaga lugu:

  Pangalõiv võib ühendpanga Eestist Lätti viia

  Valitsuse töölaual olev pangalõivu plaan võib Nordea ja DNB liitumisega tekkiva ühendpanga peakorteri Erkki Raasukese sõnul Eestist ära Lätti või Leetu viia.

  Erkki Raasukese sõnul oli seni plaan, et eraldi litsentseeritud pank jääb Eestisse, kuid Läti ja Leedu tegevus filiaalistatakse Eesti panga külge. Kuid nüüd on tema sõnul ilmnenud asju, mis võivad peakorteri Eestisse loomise mõtekuse kahtluse alla seada.
  „Nüüd on ilmnenud asju, mis võivad meid panna üht-teist ümber kaaluma. Üks on see sama pangalõiv, mis on praeguses koalitsiooniplaanis ja valitsuse tööplaanis. See teeks majanduslikult emapanga Eestisse toomise mõttetuks,“ märkis Raasuke.
  Ta lisas, et olukorras, kus Eesti pangandusturg on võrreldes Läti ja Leeduga palju paremini hakkama saanud, oleks eriti irooniline seda sektorit maksustada. „Kui vaadata kolme turgu majanduslikult, aastaid 2008-2015, siis liites kõikide nende pankade maksueelsed kasumid, on Eesti pangandussektor teeninud 1,7 miljardit, Leedus 450 miljonit ja Lätis ollakse 450 miljoni euroga kahjumis. Iroonia on selles, et meie otsustajad tulevad siin välja ideega, et Eesti on koht, kus rakendada pangalõivu. See viiks peakontorid ja otsustusprotsessid ära Lätti või Leetu,“ arvas Raasuke.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.