Äripäev • 29. märts 2017 kell 12:47

Jüri Ratas: ei saa jääda Brexitist halvatuks

Peaminister Jüri Ratas  Foto: Andres Haabu

Peaminister Jüri Ratas ütles Ühendkuningriigi Euroopa Liidust lahkumise avaldust kommenteerides, et Euroopa peab säilitama meelekindluse ja minema edasi, vahendab valitsuse kommunikatsioonibüroo.

„Kahetsusega südames võtame selle teate vastu ja arutame edasisi samme üheskoos 29. aprillil kui Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk kutsus kokku erakorralise ülemkogu, kus võetakse vastu poliitilised suunised, kuidas 27 liikmesriigi nimel protsessiga edasi minna,“ ütles peaminister Ratas ja lisas, et kõige olulisem ja kiireloomulisem on vähendada ebaselgust ja kahju ELi kodanikele, ettevõtetele ja liikmesriikidele.

„Euroopa Liidu esmaoluline ülesanne läbirääkimiste eel ja ajal on vähendada ebakindlust inimeste ja ettevõtete jaoks, keda Ühendkuningriigi lahkumine mõjutada võib,“ rõhutas peaminister.

Peaministri sõnul on Eesti hoiak Ühendkuningriigi ja Euroopa Liidu tulevaste suhete teemal avatud ja konstruktiivne. „Head ja lähedased suhted tulevikus on nii Euroopa Liidu kui ka Ühendkuningriigi huvides.“

„Meil ei saa endale lubada jääda Brexitist halvatuks, vaid peame otsustavalt koos edasi liikuma.“

Ratas avaldas lootust, et Ühendkuningriigi Euroopa Liidust lahkumine läheks võimalikult sujuvalt. „Euroopa Komisjonil on lahkumiskõnelustes juhtroll, kuid teeme igapäevast tihedat koostööd läbirääkimiste käigus ja poliitiliste otsuste ette valmistamisel,“ selgitas peaminister.

Peaministri sõnul on Eesti ülesanne eesistujana hoida Euroopa Liit ühtsena.

Hetkel kuum