Mait Kraun • 27. juuni 2017 kell 13:15

Volkswageni edasimüüja kahekordistas kasumi

Volkswageni autotehas.  Foto: EPA

Volkswageni müüja Aasta Auto Pluss suurendas müügitulu üle 20 protsendi ning kahekordistas kasumi.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et sõiduautode müügiga tegeleva Aasta Auto Pluss ASi müügitulu kasvas 2016. aastal (võrreldes eelneva aastaga) 22 protsenti, 12,51 miljoni euroni. Ärikasum suurenes 204 720 euro võrra, 427 757 euroni.

Mullu töötas firmas keskmiselt 33 inimest, mis oli sama kui 2015. aastal. Käive töötaja kohta suurenes 22 protsenti, 378 982 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 11 protsenti, 1434 euroni kuus.

Unknown body type: x-im/content-part infopank

"Ettevõtte 2016. aasta tegevust iseloomustab sõidukite, varuosade ja autotarvikute müügi ning ostutatud autoteenuste kasv," kirjutas firma tegevusaruandes. "Sõidukite müügiarv oleks võinud olla suurem. Kasvu takistasid populaarsete toodete pikenenud tarneajad ja piisava laovaru puudumine."

Aasta Auto Pluss müüb Volkswageni sõidukeid. Ettevõtte omanikud on Tarmo Uffert (ettevõtte Audax-Auto OÜ kaudu, 99,97protsendiline osalus) ja Bf Regens OÜ (0,03protsendiline osalus). Eelmisel ja üle-eelmisel aastal omanikud firmast dividende ei võtnud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Hetkel kuum