Äripäev • 28. juuli 2017 kell 10:53

Reformierakond tagasi tipus

Reformierakonna juht Hanno Pevkur.  Foto: Andras Kralla

Suviselt vaikne poliithooaeg on hästi mõjunud kahele erakonnale: rohelised on mesilaste ja remmelgate toel tõusnud üle valimiskünnise ning Reformierakonna juurde naasevad rahulikul hooajal vahepeal kadunud toetajad, kirjutas Postimees.

Postimehe ja BNSi tellimusel ning Kantar Emori tehtud küsitlusest selgub, et Reformierakonda toetaks riigikogu valimistel 26% valijatest, Keskerakonda 23%, EKREt 16%, sotse 15%, Vabaerakonda 7%, IRLi 6% ja rohelisi 5% valijatest.

„Reformierakond on enam-vähem taastanud oma seisu, mis neil oli riigikogu valimiste ajal 2015. aastal,“ võrdles Kantar Emori uuringuekspert Aivar Voog Reformierakonna rohkem kui 26-protsendilist toetust kahe aasta taguse 27 protsendiga.

Teisena torkab silma, et Eestimaa Rohelised on avaliku arvamuse küsitluse kohaselt üle aastate taas viieprotsendilise valimiskünnise ületanud.

Loe pikemalt Postimehest.

Hetkel kuum