Transiidikeskus paneb suuri lootusi Tallinki kaubalaevale

18. oktoober 2017, 09:17
Tallinki kaubalaev Sea Wind Muugal.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171018/NEWS/171019688/AR/0/sea-wind.jpg

Transiidikeskuse ASi Muuga konteinerterminal käitles septembris 18 609 TEU'd (20jalase konteineri tingühik) kaupa, mis on 6,1% enam kui mullu samal ajal. Konteinerites veetava kaubakoguse tonnaaž kasvas perioodi võrdluses 7%.

Terminalide septembri kogukaubakäive oli 263 615 tonni, mis on 2,9% enam kui möödunud aasta samal ajal. Transiidikeskuse juhatuse esimehe Vladimir Popovi sõnul on terminalid pöördunud kasvule, kuid tulemused ei vasta veel planeeritule - geopoliitika ja Venemaa turu madal ostujõud mõjutavad endiselt seisu.

Popov tunnistas, et samas on põhjust vaadata lähitulevikku optimismiga, sest tänu koostööle Tallinna Sadama ja Tallinkiga - kaubalaeva Sea Wind Vanasadamast Muugale viimisega alates oktoobrist - saab ettevõtte kaubakäive hakata kasvama.

Transiidikeskuse juht ütles pressiteate vahendusel, et jätkab lõuna ja põhja suunal kaubavoogude kasvatamisvõimaluste otsimist, et leida täiendusi traditsioonilisele ida-lääne transiidile.

Transiidikeskuse AS on konteineri- ja üldkaubaterminalide operaator Muuga sadamas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. October 2017, 09:21

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing