Äripäev • 18. oktoober 2017 kell 6:17

Transiidikeskus paneb suuri lootusi Tallinki kaubalaevale

Tallinki kaubalaev Sea Wind Muugal.  Foto: Tallink

Transiidikeskuse ASi Muuga konteinerterminal käitles septembris 18 609 TEU'd (20jalase konteineri tingühik) kaupa, mis on 6,1% enam kui mullu samal ajal. Konteinerites veetava kaubakoguse tonnaaž kasvas perioodi võrdluses 7%.

Terminalide septembri kogukaubakäive oli 263 615 tonni, mis on 2,9% enam kui möödunud aasta samal ajal. Transiidikeskuse juhatuse esimehe Vladimir Popovi sõnul on terminalid pöördunud kasvule, kuid tulemused ei vasta veel planeeritule - geopoliitika ja Venemaa turu madal ostujõud mõjutavad endiselt seisu.

Popov tunnistas, et samas on põhjust vaadata lähitulevikku optimismiga, sest tänu koostööle Tallinna Sadama ja Tallinkiga - kaubalaeva Sea Wind Vanasadamast Muugale viimisega alates oktoobrist - saab ettevõtte kaubakäive hakata kasvama.

Transiidikeskuse juht ütles pressiteate vahendusel, et jätkab lõuna ja põhja suunal kaubavoogude kasvatamisvõimaluste otsimist, et leida täiendusi traditsioonilisele ida-lääne transiidile.

Transiidikeskuse AS on konteineri- ja üldkaubaterminalide operaator Muuga sadamas.

Hetkel kuum