investor Toomas • 7. detsember 2017
Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Klaipedos Nafta mahutid.
Klaipedos Nafta mahutid.  Foto: Reuters/Scanpix

Tuhlasin Balti börsil ringi ning jõudsin tagasi investeerimismõtteni, mida olen ka varem veeretanud.

Jah, tegemist on Klaipedos Naftaga. Esiteks on tegu Leedu riigiettevõttega, millest investorite valduses on umbes 28 protsenti ning riigi käes ligikaudu 72 protsenti. Kuna riigieelarve sõltub sageli ka omanikutulust, lisab see minusse kui dividende jahtivasse investorisse kindlust stabiilse dividenditootluse suhtes, mis peaks jääma 5 protsendi kanti.

Kasvav ettevõte

Lisaks viisakale dividenditootlusele saaksin loodetavasti kasu ka ettevõtte turuväärtuse kasvust. Nimelt on Klaipedos Nafta viimasel ajal kõvasti infrastruktuuri laiendamisesse investeerinud ning see suurendab tõenäoliselt kaubaveo mahtu veelgi. Nii näiteks on ehitatud uusi paake nafta ladustamiseks, samuti saadi hiljuti valmis LNG maapealne jaotuskeskus, mis aitab samuti tulude suurenemisele kaasa.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt