Äripäev • 14. detsember 2017 kell 4:04

Ansip: Pevkur ei saanud tööga hakkama

Andrus Ansip  Foto: EPA

Reformierakonna praegune juht Hanno Pevkur ei saanud oma tööga hakkama, leiab Euroopa Komisjoni volinik, partei endine juht Andrus Ansip. Ansip ise erakonna etteotsa uuesti pürgida ei soovi.

Aasta alguses Reformierakonna juhiks valitud Hanno Pevkur teatas eile, et loobub oma kohast Kaja Kallase kasuks. Otsuse taga on viimase nädala jooksul hargnenud sündmused, mille käivitas Siim Kallase intervjuu ERRile, kus ta ütles, et Reformierakond võiks uue juhi valida mitte 2019. aasta jaanuaris, nagu seni kavas, vaid varem. Sisemiselt lõhenenud parteid juhtiv Pevkur otsustas seepeale kiirelt tegutseda ja tegi partei juhatusele ettepaneku korraldada erakorralised juhatuse valimised mitte aasta pärast, vaid juba nüüd, jaanuaris. Meedias spekuleeriti, et Pevkuri käik oli taktikaline - korraldada valimised nii lühikese etteteatemise ajaga, et vastaskandidaadid ei jõuaks end koguda. Paraku ei leidnud see ettepanek eelmisel nädalal juhatuse toetust ning eile teataski Pevkur, et astub erakonna juhi kohalt tagasi."Elus on niimoodi, et kui sa oled valitud juhiks, siis juhi, mitte ära halise, et juhitavad on halvad. Aga paraku seda halinat oli liiga palju ja loomulikult kõik siis ümberkaudu väsisid. Nüüd tuleb erakonnale uus esimees valida,“ ütles Ansip Vikerraadiole.

Ansip ütles et kui Kaja Kallas on ainus kandidaat, siis loomulikult ta toetab Kallast. “Kui on teisi kandidaate, siis ma mõtleksin, aga põhimõtteliselt arvan küll, et Kaja Kallas võiks olla hea Reformierakonna esimees,” lisas ta.Ise ta kindlasti erakonna juhiks kandideerida ei kavatse. “Kõik need spekulatsioonid, et Ansip tuleb ise erakonna esimeheks, mida ma olen lehest lugenud, on alusetud. Minu aeg on möödas, olen seda ametit pidanud ja olen ka öelnud, et  peaministrina ma Eesti rahva kannatust proovile panna ei kavatse,” vahendas ERRi uudisteportaal Ansipi raadiointervjuud. Reformierakonna juhatus tuleb kokku 20. detsembril, mil peaks otsustatama erakorralise üldkogu toimumine, ning selleks ajaks peaks olema ka teada, kas Kaja Kallas otsustab erakonna juhiks kandideerida.

Hetkel kuum