• Jaga lugu:

  Rikkaks saada võib igaüks

  Ruta ArumäeFoto: Andres Haabu

  Kõik inimesed võivad koguda teadmisi, teha õigeid otsuseid ja rikkaks saada – selles on majandusanalüütik ja kinnisvarainvestor Ruta Arumäe kindlalt veendunud.

  „Kui ise ei investeeri, siis pensionipõlves midagi head loota ei ole,“ rääkis Arumäe Äripäeva raadios persoonisaates. „Ei saa loota, et valitsus teeb mingi toreda otsuse, või selle raha peale, mis panka kuhugi investeerimisfondi on pandud. Inimesed saavad loota ainult iseenda tarkade otsuste peale.“
  Arumäe meelest on väga hea, et inimesed on hakanud üha rohkem mõtlema oma finantstuleviku peale. „Investeerimine ei pea olema mingi privilegeeritud seltskonna lõbu,“ arvab Arumäe. „Ei ole nii, et ainult mõned inimesed võivad rikkaks saada. See on üks suur müüt, et osa inimesi peavad vaesed olema ja teised rikkad. Tegelikult võivad kõik rikkaks saada, kui vähegi tahavad – lihtsalt tuleb piisavalt teadmisi koguda.“
  Investeerides tuleb Arumäe sõnul muidugi aru saada, millesse investeeritakse, eelkõige valitud varaklassist. „Tuleb endale selgeks teha, kuidas see varaklass käitub, millest buumid ja langused tekivad, missugused jõud seda turgu liigutavad – ja mis asi see üldse on, millesse investeeritakse.
  Bitcoini puhul näiteks on Arumäe meelest ebaselge juba see, mis asi ta on. „Ma ei saa üldse aru, milleks seda vaja on,“ tähendas ta. „Kellel on tarvis mingit alternatiivraha, kui inimestel on toimiv raha täiesti olemas?“ Lähemalt pole Arumäe bitcoini analüüsinud, sest ei kavatse sinna investeerida.
  Arumäe rääkis ka sellest, missugune frustreeriv kogemus oli olla peaminister Taavi Rõivase nõunik. Arumäe sisenemisest kinnisvaraärisse saab lugeda siit. Saadet juhtis Vilja Kiisler.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Analüüs: negatiivsus kurnab Eesti puidutööstureid, on väsimise ja loobumise märke
Eesti ekspordi ühe alustala, puidutööstuse käekäiku iseloomustavad ühelt poolt head majandustulemused, ent teisalt valdkonna ebakindlusest kantud riskitegurid, kirjutab KPMG Balticsi tegevjuht ja vandeaudiitor Andris Jegers Äripäeva Infopanga puidutööstuse aastaraportile antud kommentaaris.
Eesti ekspordi ühe alustala, puidutööstuse käekäiku iseloomustavad ühelt poolt head majandustulemused, ent teisalt valdkonna ebakindlusest kantud riskitegurid, kirjutab KPMG Balticsi tegevjuht ja vandeaudiitor Andris Jegers Äripäeva Infopanga puidutööstuse aastaraportile antud kommentaaris.
Tesla aktsia on mulle toonud mõne kuuga 70% kasumit Tulemused ületasid jällegi analüütikute ootuseid
Ma ei saa jätta märkimata, kui minu portfelli aktsiad rekordeid löövad. Sedakorda siis Tesla nii aktsia hinna kui kolmanda kvartali tulemustega, ehkki selle aktsia roll minu portfellis on pigem spekulatiivne ja osakaal marginaalne, on kasum paberil väga korralik.
Ma ei saa jätta märkimata, kui minu portfelli aktsiad rekordeid löövad. Sedakorda siis Tesla nii aktsia hinna kui kolmanda kvartali tulemustega, ehkki selle aktsia roll minu portfellis on pigem spekulatiivne ja osakaal marginaalne, on kasum paberil väga korralik.
Rail Baltica projekt allkirjastas pea 20miljonilise toetuslepingu
Rail Baltica projekt allkirjastas toetuslepingu Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnaagentuuriga (CEF).
Rail Baltica projekt allkirjastas toetuslepingu Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnaagentuuriga (CEF).
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.