Müügirekordid uusarenduste turul

Uusarendus Tallinnas Lasnamäel.  Foto: Andras Kralla
Äripäev • 13. aprill 2018 kell 6:06

Uued korterid müüvad nagu soojad saiad - ainuüksi aasta esimese kolme kuuga broneeriti Tallinna ja Harjumaa uusarendusprojektides üle 850 korteri, ütles Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman.

Soomani sõnul on peaaegu 300 uue korteri müük kuu kohta kõrge tulemus isegi kunagise buumiajaga võrreldes. "Nõudlus uue elamufondi järgi on siiani kõrge, kuna rahvastiku juurdevool Tallinnasse ei näita taandumise märke," ütles Sooman.

Pealinna ametliku registri järgi on ainuüksi eelmise aasta algusest lisandunud Tallinnasse 6000 uut elanikku. "Kuskil peavad kõik need inimesed elama ja suur nõudlus nii üüri- kui müügiturul innustab kõrgema sissetulekuga ja säästudega inimesi kinnisvarasse investeerima või olemasolevat kodu veidi uhkema vastu vahetama," selgitas Sooman.

Tema sõnul on praegu Tallinnas ja Harjumaal avalikult müügis ca 2500 uut korterit. "Praeguse müügitempo jätkumisel ei jagu neist aastakski," nentis Sooman.

Lõviosa uuest müügist annavad äärelinnade ja linnalähedased uusarendused, mis maksavad alla 2000 €/m². "Kallimate kesklinna korterite müük läheb hoolimata tormijooksust visalt - pakkumisi on liiga palju ja hinnad liiga kõrgeks aetud," lisas Sooman.  

Pindi Kinnisvara seire põhjal on müügis uute arendusprojektide keskmine ruutmeetrihind 2439 eurot. Odavamad korterid on Tallinnast väljas paiknevates linnades ja alevikes, nagu Maardu, Kiili, Loo ja Saue, kallimad uued korterid asuvad sadamalähedases Rotermanni kvartalis.

Hetkel kuum