Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Mida teeb tasuta ühistransport doteeritud Elroniga?

Riigikogu liikmed Sven Sester (IRL)
ja Erki Savisaar (Keskerakond) arutlesid tasuta transpordi teemal.
Riigikogu liikmed Sven Sester (IRL) ja Erki Savisaar (Keskerakond) arutlesid tasuta transpordi teemal.  Foto: Ivar Kuldver

Tasuta maakondlik bussiliiklus hakkaks maakohtades lisaks eravedajatele konkureerima veel ka riigi enda doteeritud Elroni rongidega, leiavad kriitikud.

„Harju ühistranspordikeskus koos kohalike omavalitsuste liiduga on juba pöördunud minister Kadri Simsoni poole, et kui suuname avaliku raha maakonnas tasuta bussiliiklusesse, siis hakkab riik enda doteeritud rongidega konkureerima,“ rääkis riigikogu majanduskomisjoni esimees Sven Sester (IRL) Äripäeva raadio saates „Poliitikute töölaud.“ „Riik loob iseendale kunstlikult probleeme juurde,“ kommenteeris ta majandus- ja taristuministri ideed, mille kohaselt võiks maakondlik bussiliiklus olla tasuta.

Keskerakondlasest majanduskomisjoni liikme Erki Savisaare sõnul aga probleemi ei ole ning kõik seisab liinivõrgu efektiivsema korraldamise taga. „Paralleelselt raudteega pole mõtet jooksutada bussiliini, vaid bussidega võiks teha rongidele reisijate ettevedu,“ pakkus ta tekkivale konkurentsiprobleemile lahendusi.

Seejuures ei välista bussi- ja rongiliiklus tema hinnangul üksteist ka samadel liinidel. „Isegi kui buss sõidab sama marsruuti, on sõiduajad erinevad – inimesed on valmis kiirema ühenduse ning suurema mugavuse eest maksma,“ selgitas Savisaar.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt