Peatükid

Urmas Arumäe: kaotasin üle miljoni euro

Urmas Arumäe
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180517/BOOK02/180519702/AR/0/AR-180519702.jpg

Sadekov Advokaadibüroo seeniorpartner ja Estonian Business Schooli korraline dotsent Urmas Arumäe rääkis Pärnu Juhtimiskonverentsil oma elu suurimatest vigadest.

"Kaheksa aastat tagasi, masu ajal, oli minu elus kaks väga ränka kogemust, mis läksid minule ja minu perele kokku maksma üle miljoni euro perekonna vara,“ tunnistas Arumäe saalis.

Esimene ränk kogemus oli seotud käenduse andmisega. Tal oli üks kinnisvaraga tegelev pereliige. „Laenuandjad tahtsid raha tagasi, kuna oli masu. Üksikisiku pankrot on majanduslikult mõttekas, aga seda teed ma siiski ei läinud. Lugu hakkas oma elu elama. Minul tuli varast – asjadest, majadest – loobuda ja alustada nullist. Kohustused said täidetud,“ rääkis Arumäe.

Teine Arumäe lugu oli seotud 2011. aasta riigikogu valimistega, kus tal oli plaan kandideerida. "Ähvardati üht-teist negatiivset minu kohta lehte panna. Mina polnud huvitatud meediakärast. Viimsi vallavanemana soovitasin lähikondse elukaaslasel osta maad, aga tuli uus vallavalitsus ja muutis otsust. Mind süüdistati, et andsin halba nõu. Ähvardus oli, et sellest tuleb artikkel lehte. Olin valmis raha maksma ja kirjutasin välja võlakirja. Aga see artikkel ikkagi ilmus ja ma kaebasin kohtusse. Kohus otsustas aga, et ähvarduse alla antud võlakiri on kehtiv,“ rääkis Arumäe.

Pikemalt saab Arumäe ettekannet lugeda järgmisel teisipäeval, 22.05 Äripäeva vahel ilmuvast Pärnu Juhtimiskonverentsi erilehest.

Pane tähele!

Täna ja homme toimub Pärnus juhtimiskonverents. Esinevad näiteks Ryanairi juht Michael O'Leary, TransferWise'i asutaja ja juht Taavet Hinrikus, notar Priidu Pärna, KIA autodisainer Björn Koop, Tallinna-Helsingi tunneli eestevedaja Peter Vesterbacka, kunstiteadlane Linnar Priimägi ja paljud teised.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. May 2018, 12:44

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing