Äripäev • 24. juuli 2018 kell 13:12

Neli koduelektroonika tootjat said saladiili eest trahvi

Philips  Foto: epa

Eile määras Euroopa Komisjon neljale tarbeelektroonika tootjale - Asus, Denon & Marantz, Philips ja Pioneer – trahvi monopolivastase seaduse rikkumise eest.

Trahvi kogusumma on 111 miljonit eurot, vahendab komisjon pressiteates.

Tootjaid süüdistatakse miinimumhinna kokkulepetes nende kaupu vahendanud veebipoodidega.

Nende nelja ettevõtte salaleppe tulemusena maksid miljonid Euroopa tarbijad köögitehnika, föönide, sülearvutite, kõrvaklappide ja paljude teiste tehnikakaupade eest kõrgemat hinda, kommenteeris konkurentsivolinik Margrethe Vestager ja lisas, et tootjad rikkusid Euroopa Liidu monopolivastast seadust.

Euroopa Komisjoni uurimise tulemusena selgus, et kui veebipoed oleksid müünud nende tootjate tehnikat määratud hinnasihist odavamalt, oleks poed pidanud trahvi maksma või äärmisel juhul jäänud ilma edasistest kaubatarnetest.

Hetkel kuum