Konteineritäis üllatusi

Jõgevamaal Avinurme külje all tegutseva prügikonteinerite tootja OÜ Birger tegevjuht Aleksei Männiste.   Foto: Väinu Rozental
Väinu Rozental • 9. august 2018 kell 3:00
Uudised
Ainult tellijale

Jõgevamaal Avinurmes tegutseva konteinerite tootja OÜ Birger ligi paarsada töötajat peavad enesestmõistetavaks, et tööandja toob nad hommikul tööle, toidab lõuna ajal kõhu täis ja viib õhtul koju tagasi.

Omamoodi erandlik persoon on ka Baltikumi suurimaks prügikonteinerite tootjaks kasvanud Birgeri tegevjuht ja üks asutajaid Aleksei Männiste. Kui Venemaal Kaug-Idas üles kasvanud mees 1992. aasta juunis Eestisse tuli, oskas ta eesti keeles öelda kahte sõna – tere ja sussid. Nüüd räägib mees eesti keelt väikese aktsendiga ja peaaegu veatult. Kusjuures Männiste kodune keel on jätkuvalt vene keel, sest tema abikaasa on ukrainlanna.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum