Äripäev • 15. august 2018 kell 8:03

Danske sulgeb Eestis kontoreid

Danske panga kontor  Foto: Andras Kralla

Danske Banki Eesti filiaal sulgeb aasta lõpuks oma Tartu, Jõhvi ja Pärnu kontori ning vähendab järk-järgult ka töötajate hulka, vahendasid ERRi raadiouudised.

Kodulaenud jäävad esialgu kehtima olemasolevatel tingimustel, kuid tulevikus ei välista pank ka laenuportfelli müüki. Panga kommunikatsioonijuht Tõnu Talijärv ütles ERRile, et kliendid saavad teha enamikke pangatoiminguid digiallkirjaga kinnitades, ilma füüsiliselt pangakontorisse tulemata. Tallinnas asuv peakontor jääb avatuks.

Juuli alguse seisuga oli Eestis Danske Bankist võetud kaheksa protsenti eluasemelaenudest.

Aja jooksul vähendab Danske nii oma tegevust Baltikumis kui ka töötajate hulka. Seda, kui paljusid inimesi võib oodata koondamine, Talijärv ei täpsustanud ning märkis, et tegemist on sujuva protsessiga, mis sõltub kliendiportfelli vähenemise tempost.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Hetkel kuum