Telgimüügi äri kasvab

Foto: Boonsom Chotpaiboonpun
Äripäev • 25. august 2018 kell 10:00

Mati Tavastile kuuluv Eestis ja välisturgudelgi tegutsev telgimüüja Tentest Trade kasvatas mullu nii käivet kui kasumit ja maksab dividendi.

Telkide müügiga hakkas Tentest Trade OÜ tegelema 2004 aastal, siis oli põhirõhk Eesti turul. Praegu müüakse kaupa aga ka näiteks Soome, Lätti, Leetu. 2015. aastal hakati aktiivsemalt tegelma ka Rootsi turul. Samuti pakutakse hooldusteenust telkidele, varjudele ja HoReCa müügiseadmetele, kirjeldab juhatus aruandes firma äri.

Koku oli firma käive 2,1 miljonit eurot, samas kui aasta varem oli see alla 1,9 miljoni. Müügist enam kui 1,7 miljonit eurot teeniti Eestis. Kasum kasvatati samal ajal 403 500 euro juurest enam kui 459 000 euroni.

Töötajaid oli telgifirmas mullu kaheksa, nende palgakuli oli mõnevõrra alla 177 000 euro. Aasta varem oli seitsme töötaja palgakulu alla 131 000 euro. Ühe töötaja kohta kuus oli mullu keskmine brutotasu ligikaudu 1840 eurot.

Tentest Trade kuulub Mati Tavastile, kes saavutas mulluses Äripäeva Rikaste TOPis 292. koha. Tavast otsustas eelmise aasta eest võtta ka 90 000 eurot omanikutulu. Pärast dividendi väljamaksmist jääb firma jaotamata kasumiks 2,1 miljonit eurot.

Hetkel kuum