Äripäev • 4. oktoober 2018 kell 10:27
Rakvere lihatööstuse emafirma HKScan panustab Eesti üksuse laiendustöödesse tänavu 8 miljoni euroga.  Foto: Andras Kralla

HKScan suunab miljonid Rakvere praetoodetesse

Septembris algasid Rakvere lihatööstuses ehitustööd, mille käigus laiendatakse praetoodete osakonda ligi 2000 m² suuruse juurdeehitusega. Kokku investeerib HKScan sel aastal Rakvere lihatööstuse praetoodete osakonda 8 miljonit eurot, teatas ettevõte.

HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere ütles, et investeeringuga suurendab ettevõte tootmise võimsust olemasolevaga võrreldes kuni neli korda. Uus ja võimsam praetoodete tootmistehnoloogia annab Rakvere lihatööstusele võimaluse suurendada eksporti.

Tänu investeeringule muutub tootmine Rakveres keskkonnasäästlikumaks, kuna uus tehnoloogia võimaldab säästa 5% energiakuludelt ning elektri asemel võetakse energiaallikana kasutusele gaas. Juurdeehitus valmib plaanide kohaselt veebruaris ning tootmine algab laienenud praetoodete osakonnas kevade teises pooles. Ehitustöid teostab Lääne-Virumaa ehitusettevõte Antaares AS.

Loetud nädalad tagasi ütles HKScani finantsjuht Mikko Forsell Soomes intervjuus Äripäevale, et vaatamata 300 miljoni euro suurusele netovõlale ja kehvadele majandustulemustele ei ole kontsern kriisis.

Millised on HKScani plaanid Baltikumis, saab lugeda pikemalt siit.

HKScani kontserni netokäive oli 2017. aastal 1,8 miljardit eurot ja kontsernis töötab ligikaudu 7300 töötajat.

Hetkel kuum