• Stockmann peaks peagi tegevuse Peterburis lõpetama.Foto: EPA
  Jaga lugu:

  Stockmann lahkub Venemaalt lõplikult

  Stockmann müüb Peterburis asuva Nevsky Centre PPF Real Estate’ile 171 miljoni euroga, mis leevendab ettevõtte võlakoormat, kirjutab Kauppalehti.

  Tehing puudutab Stockmanni Venemaa tütarfirmat OOO Stockmann Nevsky Centre, millele keskus sajaprotsendiliselt kuulub.
  Stocmann saab kassavoogu pärast makse 139 miljoni euro suuruse lisaraha.
  Tehing vajab veel Venemaa konkurentsiameti heakskiitu. Plaanis on tehinguga lõpule jõuda selle aasta jooksul.
  Stockmanni tegevjuht Lauri Veijalainen pole Nevsky Centre eest saadud hinnaga päris rahul. „Venemaa kinnisvaraturg on sanktsioonide tõttu keerulises olukorras. Kinnisvaratehingud ja uued investeeringud Venemaale on vaibunud. Turu olukorda näitab see, et minu teada on Nevsky müük selle aasta Venemaa suurim kinnisvaratehing.“
  Ostja on Tšehhis asutatud investeerimisfirma PPF Real Estate, kellel on 2 miljardi euro väärtuses kinnisvara Euroopas ja Venemaal. Kogu kontsernil on vara Stockmanni teatel 38 miljardi euro eest.
  Stockmann on Peterburi kaubanduskeskusele ostjat otsinud juba kaks aastat. Keskus valmis 2010. aastal ja sellesse on investeeritud 185 miljonit eurot.
  Stockmann saab Venemaalt mõningat tulu edasi brändi nime kasutamise eest. Seitse Stockmanni kaubamaja ostnud Reviva kavatseb rajada veel 10 uut aastaks 2021 ja maksab nime kasutamise eest litsentsitasu teatud protsendi käibelt.
  Stockmann läks Venemaale 1989. aastal, esimene täismõõdus kaubamaja avati 1990. aastal. Kui ettevõte müüs tegevuse Venemaal, oli seitsme kaubamaja käive 240 miljonit eurot ja ärikahjum 26 miljonit eurot aastal 2014.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: ebanormaalsusest saab valulik normaalsus
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Rõtovi ja Siimanni vihjed Toomase eelmiselt konverentsilt osutusid edukaks
Eelmisel investor Toomase konverentsilt Äripäeva peadirektori Igor Rõtovi ning TalTechi finantsaruannete analüüsi õppejõu Paavo Siimanni jagatud aktsiavihjed tõid soovitusi järginud investoritele enamiku ideede puhul korraliku tootluse.
Eelmisel investor Toomase konverentsilt Äripäeva peadirektori Igor Rõtovi ning TalTechi finantsaruannete analüüsi õppejõu Paavo Siimanni jagatud aktsiavihjed tõid soovitusi järginud investoritele enamiku ideede puhul korraliku tootluse.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
Eesti Pagar vaidleb krooniajal saadud euroraha pärast tänini
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.