Äripäev • 6. detsember 2018 kell 10:15
Sotsiaalministeerium keelas Lääneranna vallal anda Rain Rosimannuse osalusega ettevõttele Lihula erihooldekodu hoonestusõigust.  Foto: Raul Mee

Rain Rosimannus sai Lihulas vastu näppe

Sotsiaalministeerium keelas Lääneranna vallal sõlmida vast valminud erihooldekodu hoonestusõiguse leping Reformierakonna poliitikute Rain Rosimannuse ja Martin Kuke firmaga Südamekodu, kirjutab Lääne Elu.

"See ei lähe meie programmi kirjeldusega kokku. Ehk et kuna me oleme siin kasutanud ja andnud Euroopa regionaalfondi raha, siis hoonestusõigust ei ole meil võimalik lubada," ütles sotsiaalkaitseminister Kaia Iva kolmapäeval Lihulas vast valminud hoonete avamisel.

Iva sõnul on üks võimalik viis sõlmida vallal Südamekoduga rendileping, kus on kirjas ka see, kuidas teenused on tagatud. Hoonestusõiguse andmisel võib Iva sõnul juhtuda, et fondist saadud raha küsitakse tagasi.

Pikemalt saab lugeda Lääne Elust.

Hetkel kuum