Kristjan Pruul • 13. juuni 2019 kell 13:30
Uudised
Ainult tellijale

President peab õlitööstusse investeerimist lühinägelikuks

Kersti Kaljulaid hoiatas põlevkivitööstuse laiendamise lühiaegse perspektiivi eest  Foto: Liis Treimann

Selle asemel, et kallinenud heitmekvootide tingimustes otsida võimalusi teha viimase hetke investeeringuid põlevkivitööstusse, peaks president Kersti Kaljulaidi hinnangul panustama teiste sektorite pakutavatele töökohtadele.

Presidendi hinnangul tuleks tõsiselt läbi mõelda, kas ja kui tasuvad on praegused plaanid hakata näiteks põlevkivigaasi rohkem tootma. Mõnda aega võib nende jätkuvalt süsinikuintensiivse tootmisega energiaturule ära mahtuda, aga selliste investeeringute tasuvusaeg peab olema tõesti lühike, et mitte riigi võetud eesmärkidele jalgu jääda, hoiatas ta Euroopa Liidu kliimaseminaril peetud kõnes.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum